Hlavní obsah

Děláme si zápasy těžší, litoval Koubek, že jeho Plzeň neproměňuje šance

Demonstrace síly nemohla být jasnější. Ligový lídr z Plzně doma při nedělní konfrontaci zdeptal fotbalisty Baníku. Hosté za devadesát minut ani jednou neohrozili branku protivníka. Dvoubranková prohra byla pro Ostravany ještě milosrdná. Západočeši totiž měli tolik jasných šancí, že mohli soka vyprovodit klidně půltuctem gólů a nikdo by se nemohl divit.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský kouč Miroslav Koubek během duelu s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

„K maximální spokojenosti mi chyběl třetí vstřelený gól. Šance Procházky či Koláře vyžadovala ještě větší koncentraci. Měli jsme i řadu dalších nebezpečných pozic, tudíž je faktem, že čekání na gólovou pojistku bylo zbytečně dlouhé," přemítal o cestě k triumfu plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Dobře věděl, že jeho mužstvu zápas usnadnil faul Kaši na unikajícího Chramostu, po němž kromě červené karty pro hostujícího borce sudí nařídil i penaltu, z níž Kolář zápas rozhodl. „První branka nám pomohla. Mohli jsme se pak cítit jistěji. Na druhou stranu se Baník zatáhl a museli jsme celou dobu bojovat s jeho zformovaným obranným valem," věděl Koubek.

Jeho mužstvo herně dominovalo. Snad jen v koncovce nepředvedlo nejvyšší kvalitu. „Hra byla dobrá a i tento faktor je třeba brát jako určitý moment uspokojení. Nicméně je faktem, že si zápasy děláme těžší. Někdy je třeba lepšího nápadu v koncovce, protože skulinek v obraně Baníku mnoho nebylo. Přesnost provedení finálové přihrávky by měla být ještě větší," naznačil Koubek, na čem bude se svými svěřenci pracovat.

Koubkova družina má momentálně jednobodový náskok na Spartu, s dvoubodovým mankem jsou v závěsu Slovácko a Jablonec. „Naše situace mohla být určitě lepší. Nebýt zbytečných ztrát venku, mohli jsme se soupeřům trošku vzdálit. S jedním bodem ze dvou minulých zápasů na hřišti soupeřů spokojený pochopitelně nejsem," netajil plzeňský trenér, jak moc jej mrzí prohra ze Slavie a remíza v Liberci. „Nicméně dříve či později se favorité na titul stejně utrhnou," nepochyboval Koubek.

Jak dopadne utkání 9. kola Synot ligy mezi Brnem a Plzní?
Vyhraje Zbrojovka
13,3 %
Zápas skončí remízou
8,8 %
Zvítězí Plzeň
77,9 %
Celkem hlasovalo 1172 čtenářů.

Reklama

Související témata: