Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Místo v útoku jen pro kanonýry, obraně velí stateční Jihočeši

Praha

Moc nescházelo, a fotbalová liga málem složila hattrick z hattricků. Sparťan Lafata nakonec zůstal na dvou brankách, Došek ze Slovácka a Wágner z Mladé Boleslavi se trefili třikrát. Všichni tři samozřejmě figurují v ideální sestavě 8. kola Synot ligy podle Sport.cz. Zajímavostí jsou také tři protagonisté defenzivy Českých Budějovic, která navzdory oslabení uhájila čisté konto v Jablonci.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 8. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz

Článek

Osm kol, devět gólů. To je parádní bilance nejlepšího podzimního kanonýra Libora Doška, který se tlačí také do zorného pole reprezentačního kouče Pavla Vrby. Tentokrát Došek třemi góly uzemnil Duklu (5:1), vynikající byl také jeho spoluhráč Kerbr.

Třikrát udeřil také další urostlý útočník Wágner v barvách Mladé Boleslavi proti Teplicím. Sparťanský kanonýr Lafata dal Hradci dva góly, a kdyby navrch nepřestřelil prázdnou branku, mohl se z hattricku radovat také.

Jiné starosti měli Jihočeši v Jablonci, kde šli již v 15. minutě do deseti. Oslabení však zvládli a uhájili cennou bezbrankovou plichtu. O čisté konto se výrazně přičinil brankář Křížek a také oba stopeři Lengyel a Novák. Rovněž Příbram došla k výhře v Jihlavě s čistým kontem, vynikl obránce Sus.

Klokani nečekaně jasně ovládli vršovické derby proti Slavii, v záloze hráli prim Mosquera a Jindřišek. Plzeň doma přehrála Baník a Pilař dal znovu najevo, že si drží reprezentační formu.

Sestava 8. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Křížek (Č. Budějovice) - Sus (Příbram), Lengyel (Č. Budějovice), P. Novák (Č. Budějovice) - Mosquera (Bohemians), Jindřišek (Bohemians), Kerbr (Slovácko), Pilař (Plzeň) - Wágner (Ml. Boleslav), Došek (Slovácko), Lafata (Sparta).

Reklama