Hlavní obsah

Statistika: Chance index poprvé ovládli tři hráči, nejrychlejším mužem Konaté

Praha

Oficiální statistiky fotbalové Synot ligy podobnou situaci ještě nezažily. V kategorii zaměřené na hráče, kteří pro své spoluhráče připraví nejvíce brankových příležitostí, triumfovali v rámci 8. kola hned tři fotbalisté. Petržela, Vávra a Kerbr si shodně připsali 21 bodů. Podle statistik na oficiálním webu soutěže byl nejrychlejším mužem sparťan Konaté, nejvíce toho naběhal Herzán z Českých Budějovic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Tiémoko Konaté (vlevo) v souboji s Artjomem Artjuninem z Tallinnu během odvetného duelu 2. předkola Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Nevídanou vyrovnanost tří hráčů v osmém kole přinesl Chance index. Vávra z Brna, Petržela z Plzně a Kerbr ze Slovácka předvedli výborné výkony směrem dopředu a přispěli tak k vítězství svých celků. V závěsu za nimi se s 20 body umístili Tecl (Plzeň) a Kopic (Jablonec).

V běžeckých disciplínách vládli dva muži. Největší vzdáleností ve sprintu se prezentoval sparťanský záložník Tiémoko Konaté, který naběhal v rychlosti 25 km/h a vyšší celkem 447 metrů. Nejdelší naběhanou vzdálenost urazil Ondřej Herzán z Českých Budějovic. Celkem si připsal 13 117 metrů.

Nejvíce přesných přihrávek v rámci 8. kola si vyměnili hráči plzeňské Viktorie. V duelu s Ostravou jich bylo 578 z celkového počtu 670. Počet střel viktoriánů se také vyšplhal na největší počet, tedy 26.

Mezi jednotlivci se ve vybraných statistikách zaskvěli hráči Sparty. Nejvíce přesných přihrávek (88) měl stoper Mario Holek, nejvíce vyhraných soubojů (18) Tiémoko Konaté, nejvíce střel na branku (4) David Lafata, společně s Tomášem Wágnerem z Mladé Boleslavi.

Reklama