Hlavní obsah

Derby v pohybu: Zmrhal naběhal nejvíc kilometrů, Krejčí byl nejrychlejší

Tradiční bitva dvou fotbalových rivalů vyzněla výsledkově pro Spartu. Jak na tom byly oba celky v porovnání statistik? Oficiální web Synot ligy se zaměřil především na pohybové údaje. V sobotní bitvě na Slavii se podle statistik naběhalo dohromady přes 222 kilometrů. Nejvíce metrů na svém kontě pak má slávista Jaromír Zmrhal s údajem 11 692 metrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Zmrhal ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Zajímavým údajem je i průměrná rychlost. V té se z týmového pohledu jevila úspěšnější Sparta. Její hráči si připsali 7,1 km/h, zatímco sešívaní 6,8 km/h.

Nejdelší vzdáleností ve sprintu se blýskl sparťanský záložník Ladislav Krejčí. V rychlosti 25km/h a vyšší se pohyboval celkem 375 metrů. Druhý slávista Martin Juhar 341 metrů. Nikdo další se přes 300metrovou hranici nedostal.

Co se týče přihrávek, tady si jasné prvenství připsala hostující Sparta - 533 přihrávek, z toho 464 přesných. Proti tomu červenobílí 301 přihrávek, 231 přesných. Velký rozdíl. Držení míče vyznělo také pro Letenské - 65% proti 35% slávistickým. Ve střelách na branku je ovšem statistika vyrovnaná 7:7.

Reklama