Hlavní obsah

Liberec dál tone. Slovácko urvalo body v Jihlavě

dos, vapSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Dukly odstartovali 18. kolo Synot ligy výhrou 3:1 nad Libercem. Jihlava podlehla 0:1 Slovácku. Severočeši se zásluhou Šurala ujali na Dukle vedení, ale Polom záhy vyrovnal a zkušený Brabec srazil vlastňákem svůj nový tým, který přišel tento týden posílit. Liberec, jemuž by případně stačil i bod na to, aby alespoň do zítra unikl ze sestupové pozice, inkasoval i potřetí a dál tone. Slovácku na tři body z Jihlavy stačil Kaloudův zásah ze 12. minuty.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Isaac Sackey (vlevo) z Liberce a Jan Blažek z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Slovan zažil jarní premiéru hrůzy. Hladká domácí porážka se Slavií ho přikovala ještě více na předposlední příčku, a tak musel Liberec jednat. Těsně před koncem přestupního termínu přivedl volného zkušeného stopera Ericha Brabce a na hostování si ze Sparty vypůjčil svou bývalou oporu Michala Breznaníka.

Jenže právě Brabec dokonal obrat vlastním gólem... Situace Slovanu je kritická. Statistika mu přitom nahrávala, Dukla mu v posledních dvou vzájemných zápasech nedala gól, Liberec navíc vyhrál dva ze tří ligových duelů na Julisce. Ale tentokrát odešel poražen.

Slovácko se výhrou na Vysočině posunulo do klidnějších vod. Už je sedmé. Prolomilo též jednu ze sázkařských jistot - v sedmi předešlých vzájemných ligových soubojích ani jednou nevyhrál hostující celek (6 výher domácích). Až teď uspělo Slovácko. Jihlava nevyhrála v lize počtvrté za sebou a je jedenáctá.

Páteční zápasy 18. kola:
Dukla - Liberec 3:1
Branky: 61. Polom, 70. Brabec vlastní, 83. Mareš - 50. Šural
Jihlava - Slovácko 0:1
Branka: 12. Kalouda

Reklama

Související témata: