Hlavní obsah

Komise rozhodčích se zabývá přehmaty v zápasech Dukla - Plzeň a Sparta - Teplice

Praha

Zajímá vás, co si předsedkyně Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky (KR FAČR) myslí o penaltovém pádu sparťana Davida Lafaty, šlápnutí plzeňského Milana Petržely na soupeře a dalších sporných momentech ligového jara? Máte smůlu. Zatímco ještě na začátku sezóny Dagmar Damková po každém kole rozebírala a komentovala sporné okamžiky, na jaře mlčí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplic protestují na Spartě u rozhodčího Kovaříka proti nařízené penaltě.

Článek

Přehmatů rozhodčích zaznamenali fotbaloví fanoušci v posledních kolech víc než dost. Třeba na Julsice byly Plzni dvě penalty upřeny, aby pak získala pokutový kop za situaci, která po něm volala nejméně. Viktorián Milan Petržela zase v klidu dohrál duel se Slavií, přestože šlápl na Levana Keniju. O víkendu pak sudí neuznali sparťanovi Davidu Lafatovi v duelu s Teplicemi regulérní gól, ale pak mu zbaštili nafilmovaný penaltový pád.

Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky (KR FAČR) se přesto omezila na strohé prohlášení. "Mezi utkání, v nichž došlo k pochybením, jsou také zápasy z uplynulých dvou kol Synot ligy Dukla - Plzeň a Sparta - Teplice. Komise se zabývá při svém hodnocení všemi odehranými zápasy bez rozdílu a případná pochybení rozhodčích řeší standardními způsoby, mezi něž patří i výrazné omezení delegací na určitý počet utkání," praví se v něm.

"Na jaře bylo dosud odehráno 64 utkání v domácích profesionálních soutěžích. Komise zatím řešila, či bude řešit zásadní pochybení v pěti případech, což jsou pouhá tři procenta z celkového množství odřízených utkání," poukazují šéfové rozhodčích.

Synot liga teď má reprezentační přestávku, druhá nejvyšší soutěž o víkendu pokračuje.

Reklama