Hlavní obsah

Statistika: Hruška čaroval v Plzni, Matějovský plejmejkrem kola

Víkendové 25. kolo fotbalové Synot ligy zdramatizovalo bitvu o titul a hodně napovědělo v boji o záchranu. O Výkon kola se v pravidelném hodnocení oficiálního webu soutěže postaral brankář Aleš Hruška z Mladé Boleslavi, Týmem kola je liberecký Slovan. Statistice plejmekrů potom vévodí sparťan Marek Matějovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský brankář Aleš Hruška se proti Plzni vytáhl.

Článek
Fotogalerie

Výjimečných výkonů bylo k vidění víc než dost. Autor hattricku David Lafata, jeho sparťanský spoluhráč Pavel Kadeřábek, lišák z Příbrami Martin Zeman či jablonecký rekordman Filip Novák, ti všichni se předvedli. Vítězem je ovšem Aleš Hruška, který oslabené Mladé Boleslavi vychytal senzační výhru v Plzni. Některé jeho zákroky byly přímo zázračné.

Liberec na Slovácku potvrdil, že kouč David Vavruška polil tým živou vodou. Slovan dohrával zápas o deseti, přesto dokázal rozhodnout o své výhře.

Nejlepším nahrávačem do gólových šancí byl sparťanský záložník Marek Matějovský. Dirigent letenského týmu ovládl střed pole v souboji s Brnem (4:0) a spoluhráčům neúnavně rozdával jeden pas za druhým. V Chance index-plejmekři nasbíral 37 bodů, jimiž suverénně zastínil všechny ostatní.

Běžecké disciplíny ovládli Jakub Považanec z Dukly a Aleš Matějů z Příbrami. Prvně jmenovaný se stal s 13 245 metry maratóncem kola. Druhým nejlepším sprinterem za hodnotu 444 metrů v rychlosti větší než 25 km/h.

Reklama