Hlavní obsah

Škoda má stejně gólů jako Lafata, vrátili mu trefu z Příbrami

Komise pro historii a statistiku Fotbalové asociace ČR dodatečně přičetla Milanu Škodovi gól z 27. ligového kola z Příbrami. Útočník Slavie tak vstoupí do posledního kola s 19 góly na kontě stejně jako sparťan David Lafata. Oba budou mít v boji o korunu krále střelců stejnou výchozí pozici.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Milan Škoda ze Slavie (uprostřed) a brankář Zdeněk Křížek a Pavel Novák z Dynama v utkání 26. kola Synot ligy..

Článek

V 16. minutě duelu v Příbrami zleva odcentroval Levan Kenija a od dvojice Tomáš Zápotočný, Škoda se míč odrazil do branky. Rozhodčí původně připsal gól Škodovi, ale komise ho vzápětí označila za vlastní trefu příbramského stopera.

Ačkoli sám Škoda si při utkání nebyl jistý, od koho se míč odrazil, na základě videozáznamu se považoval za střelce. "Přímo na hřišti jsem si také myslel, že jsem to nedal já, ale když jsem se na to díval na videu, tak to byl můj gól," řekl Škoda při nedělním převzetí ceny pro nejlepšího útočníky Synot ligy.

Proto Slavia podala oficiální podnět k přezkoumání. Člen komise statistiků a dramaturg sportovního zpravodajství ČT Radek Bauer, který přezkoumává záběry, se sešel se Škodou a po důkladném posouzení situace došel k názoru, že gól ponechá kanonýrovi Slavie.

"Po dnešním opětovném přezkoumání jsem dospěl k názoru, že nelze na 100 procent potvrdit, zda gól byl skutečně vlastní, nebo zda po zásahu hráče Zápotočného došlo ještě k odrazu od podrážky nohy hráče Škody, jak tvrdí Slavia a hráč, který byl přímo na hřišti," uvedl Bauer v prohlášení. "Proto by nebylo správné a objektivní zápis měnit. Gól Slavie v Příbrami tedy přisuzuji skutečně hráči Škodovi, jak už označil v zápise rozhodčí Kocourek," dodal.

Komisi se však nelíbí, že Slavia protestovala až deset dní po předchozím přezkoumání situace. Proto hodlá od příští sezóny zavést nová pravidla. "S ohledem na aktuální vývoj v Synot lize jde o choulostivou situaci a na základě této skutečnosti se jeví jako nezbytné upřesnit pro příští soutěžní ročník pravidla pro podávání protestu k jejímu rozhodnutí. Skutečnost, že k protestu Slavie dochází více než deset dní po rozhodnutí, to potvrzuje," řekl předseda komise Jaroslav Kolář.

Reklama

Související témata: