Hlavní obsah

Procházka má dostaveníčko s Röberem, Plzeň možná opustí i Rajtoral

Praha

Bývalý kouč fotbalistů Dortmundu, Stuttgartu či Wolfsburgu by měl od nového roku šéfovat dosavadnímu kapitánovi plzeňské Viktorie. Obránce Václav Procházka totiž míří do tureckého Osmanlisporu, kde jako sportovní ředitel působí známý německý trenér Jürgen Röber. A v případě zajímavé zahraniční nabídky by mohl v zimě opustit Viktorii také další reprezentant František Rajtoral.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce Václav Procházka (vlevo) a Kehinde Fatai ze Sparty.

Článek

Nový rok, nové angažmá. Taková je perspektiva Václava Procházky. „Čtvrtého ledna odlétáme do Turecka na tréninkový kemp Osmanlisporu, bývalého Ankarasporu, kde se sejdeme s Jürgenem Röberem. Německý kouč trénoval Ankaraspor v době, kdy byl tým tureckým svazem přeřazen do druhé ligy. Teď se do klubu vrátil jako sportovní ředitel," avizuje hráčův agent Pavel Zíka.

Nástupnický Osmanlispor se do nejvyšší turecké ligy vrátil před touto sezónou a v tabulce je momentálně dvanáctý.

„V klubu v minulosti působilo několik Čechů a Slováků, třeba Erich Brabec, Adam Petrouš, Honza Rajnoch nebo brankář Senecký. Pro Vaška Procházku je připravena smlouva na dva a půl roku s roční opcí. Měl by vytvořit stoperskou dvojici s polským reprezentantem Szukalou," říká Zíka.

Další v řadě Rajtoral, Wágner či Ondrášek

Od Viktorie dostal Procházka k jednání s Turky zelenou. A obdobné je to i v případě dalšího jeho plzeňského spoluhráče. „Pokud obdrží zajímavou nabídku ze zahraničí František Rajtoral, také o ní můžeme se svolením Viktorie jednat. Podobný souhlas má i Tomáš Wágner od Jablonce. V obou případech se něco rýsuje," dodává hráčský agent.

Ven má namířeno také Zdeněk Ondrášek. Poté, co se vrátil z norského Tromsö, sice o důrazného útočníka stály Slavia, Teplice či Olomouc, kloní se však k dalšímu zahraničnímu angažmá. „V úvahu přichází jeden z nejtradičnějších polských klubů, druhou variantou je Švýcarsko," potvrzuje Zíka.

Naopak směrem do české ligy by měl agent dovést dva mladé Skandinávce.

Reklama

Související témata: