Hlavní obsah

A teď rychle záchranu, plánují v Ďoličku po vydařené přípravě

Praha

Klokani v posledních dvou sezónách zvolili dva odlišné typy záchrany. Předminule se fotbalisté Bohemians Praha 1905 spasili až v posledním kole, naopak loni sedm závěrečných kol neprohráli a ještě poskočili do první poloviny závěrečné tabulky. Není těžké uhodnout jejich přání před ligovým jarem, v němž je bitva o záchranu čeká znovu...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek (druhý zleva) oslavuje s klokany gól, který vstřelil na Slavii.

Článek
Fotogalerie

„Hodně důležitý bude jarní start, nechceme si všechno nechávat až na závěrečná kola," avizuje trenér Roman Pivarník, jehož tým v přípravě jen jednou prohrál. Remizoval třeba s Rapidem Vídeň, který na podzim v Evropské lize dvakrát přehrál mistrovskou Plzeň.

„Jsem rád, že jsme vyhrávali, ale liga je o něčem jiném. Hraje se pod úplně jiným tlakem, který svazuje nohy. Podstatné tedy je, abychom na vydařenou přípravu navázali i v lize. Vedle výsledků byla dobrá i herní stránka, což je důležitější. Hráli jsme to, co jsme chtěli," přemítá kouč.

K dramatickým změnám v kádru přes zimu v Ďolíčku nedošlo. „Chtěli jsme kádr udržet pohromadě, závěr podzimu se vydařil. Jedinou neplánovanou ztrátou byl Pauschek, jehož si stáhla Sparta. S odchody Šírla a Cseha se počítalo. Místo nich přišli Čögley a Švec, kteří by nám měli pomoci hned, Hradecký a Prošek pak zvýší konkurenci," bilancuje sportovní ředitel Miroslav Držmíšek změny na soupisce.

Jeden partner přichází, jedna Bohemka odchází

Klokani si před jarem pomohli finančně, na dva a půl roku získali jako spolugenerálního partnera českou technologickou firmu Eltodo.

„Získali jsme tak velmi významnou částku do klubového rozpočtu," pochvaluje si Darius Jakubowicz, předseda představenstva Bohemians 1905.

Ještě jednu dobrou zprávu pro příznivce zelenobílých má. Vedení je blízko vyřešení konkursu na původní Bohemku, který současnému klubu stále komplikuje život. „Rozhodli jsme se, že všechny pohledávky odkoupíme - a tím jedna další Bohemka ubyde. Po jedenácti letech nám to přijde jako dobrý krok, jinak by se konkurs klidně mohl táhnout ještě dalších deset let," poukazuje Jakubowicz.

Zachrání se fotbalisté Bohemians Praha 1905 letos v první lize?
Ano
89,1 %
Ne
10,9 %
Celkem hlasovalo 1327 čtenářů.

Reklama