Hlavní obsah

Plzeň uhájila vítězství a znovu jde před Spartu. Baroš sestřelil Baník

Aktualizováno

Poslední dva zápasy v neděli uzavřely program 17. kola fotbalové Synot ligy. A i po něm zůstává na čele tabulky vše při starém. Mistrovská Plzeň vybojovala na hřišti Slovácka vítězství 2:1 a vrátila se s tříbodovým náskokem na Spartu do čela tabulky. Odpoledne porazila Mladá Boleslav i díky dvěma gólům Milana Baroše beznadějně poslední Baník 3:0 a na třetím místě znovu odskočila Slavii na tříbodový rozdíl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu Daniela Koláře (uprostřed) na hřišti Slovácka..

Článek
Fotogalerie

Sparta se po sobotním vítězství ve Zlíně dostala dočasně do čela tabulky a vytvořila tak tlak na svého hlavního konkurenta z Plzně. Viktoria však vstup do úvodního zápasu jara v Uherském Hradišti zvládla výborně. Daniel Kolář po centru Kovaříka poslal Západočechy do vedení. Ještě neuplynula ani půlhodina utkání a stejný hráč po faulu Daníčka na Hořavu proměnil penaltu.

Úřadující šampióni měli první půli zcela jasně ve své režii, jenže po příchodu Libora Doška se obraz hry změnil. I domácí zásluhou Milana Kerbra proměnili penaltu a hosté se museli o výhru až do posledních sekund strachovat. Góly už ale nepadaly a Slovácko tak ani pošestnácté za sebou na Viktorii nevyzrálo.

Baroš řádil proti Baníku

Ani s novým trenérem Vlastimilem Petrželou a notně pozměněným kádrem nevstoupil Baník do jarní části dobře. Boleslavští už po úvodní čtvrthodině vedli, když se po spolupráci s Chramosotu trefil poprvé ostravský odchovanec Baroš, který záhy po změně stran přidal hlavou druhý gól.

Těsně před koncem dovršil výhru Aleš Čermák. Boleslav tak ustála tlak dotírající Slavie a uhájila s tříbodovým náskokem třetí místo. Baník naopak dál zůstává se třemi body poslední a nic nenaznačuje, že by byl na cestě z krize ven.

17. kolo první fotbalové ligy:
Ml. Boleslav - Ostrava 3:0
Branky: 14. Baroš, 52. Baroš, 87. Čermák
Slovácko - Plzeň 1:2
Branka: 57. Kerbr (z pen) - 12. Kolář, 24. Kolář (z pen.)

Reklama