Hlavní obsah

Mladý Růžička opět míří za svým otcem. S Chomutovem podepsal roční smlouvu

Aktualizováno

Devět let spolu působili v A týmu hokejové Slavie. Vladimír Růžička starší jako trenér týmu, jeho syn Vladimír jako útočník. A v nadcházejícím ročníku se jejich cesty opět propojí, tentokrát v prvoligovém Chomutově. Kouč české reprezentace zastává v klubu od konce června pozici konzultanta ohledně sportovní stránky, Růžička mladší v pondělí podepsal s Piráty smlouvu na jednu sezónu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Růžička mladší (vlevo) v dresu Slavie.

Článek

Pětadvacetiletý Růžička po uplynulém ročníku skončil ve Slavii, za kterou v extralize nastupoval od sezóny 2005/06. Za sešívané dohromady, včetně play off a zápasů o udržení, odehrál 396 duelů, ve kterých zaznamenal 65 gólů a 93 asistencí. V roce 2008 pomohl Slavii k zisku titulu.

V létě se majitel bronzové medaile s reprezentační osmnáctkou z roku 2006 pokoušel prosadit do kádru lotyšské Rigy hrající Kontinentální ligu, na testech v klubu ale neuspěl.

Kromě Růžičky podepsal Chomutov smlouvu i s dalším útočníkem. Na dvoutýdenních testech uspěl finský útočník Tomas Sinisalo.

Osmadvacetiletý forvard, jenž se narodil ve Philadelphii a má tak i americké občanství, je synem Ilkky Sinisala, který dlouhodobě působil v NHL, kde odehrál přes 600 zápasů. Jeho syn v minulosti působil ve Finsku, kde nastupoval za Lappeenrantu, Espoo, Kuopio nebo TPS Turku Hrál také ve Švédsku, poslední dvě sezóny strávil v norském Stjernenu.

Reklama

Související témata: