Hlavní obsah

Dvacítka nesmí se Slováky prohrát, jinak může chybět v play-off

KELOWNA

Českou hokejovou dvacítku čeká na mistrovství světa v Kanadě klíčové utkání základní skupiny. V duelu se Slovenskem nesmějí svěřenci Radima Rulíka prohrát, protože to by je mohlo stát postup do play-off. Zápas začne v Kelowně v sobotu ve čtyři hodiny ráno středoevropského času.

Foto: www.hockeycanada.ca

Čeští reprezentanti Vladimír Sobotka (vlevo) a Petr Pohl.

Článek

Česká výprava se přestěhovala do Kelowny z Kamloops, kde odehrála první dva zápasy. Po vítězství nad Lotyšskem podlehli obhájci bronzových medailí Švédsku 2:3 a další zaváhání se Slováky by při očekávané výhře Švédska nad Lotyšskem sebralo týmu naději na boj o nejvyšší pozice ještě před silvestrovským zápasem s favorizovaným Ruskem.

Trenéři chystají změny v sestavě

"Se Švédy to bylo první těžší utkání a moc jsme ho nezvládli. Musíme zabrat v zápase se Slovenskem," řekl spolupracovnici ČTK kapitán týmu Ladislav Šmíd. Tým ve čtvrtek po přesunu trénoval již v Kelowně. "Přesun byl rychlý, trvalo to asi dvě hodiny. Hala je tady skvělá, hotel také, takže si nemáme na co stěžovat a můžeme se v klidu připravovat na zápas."

Český tým se věnoval především nácviku přesilových her a trenér Rulík s asistentem Janem Votrubou na klíčové utkání chystají změny v sestavě. "Budeme hrát na tři obrany a tři útoky, takže někteří hráči budou sedět," popsal Šmíd závěry z tréninku. "Mělo by to přinést oživení a lepší defenzivní hru. Každý by si měl držet své posty. Trenéři asi také chtějí, abychom se lépe dostali do tempa."

Vyvarovat se vyloučením

Slovensko má na kontě po dvou zápasech stejně jako český tým dva body za výhru nad Lotyšskem, v dalším duelu podlehlo Rusku 2:6. "Slováci jsou známí tím, že se proti nám vždy dokáže vyhecovat. Jsou dynamičtí, výbušní, hodně bruslí a dohrávají souboje. My se musíme prosadit kombinačně a lepší obranou. Měli bychom začít proměňovat šance v přesilových hrách," pokračoval Šmíd, podle něhož by mužstvo mělo zlepšit nástupy do zápasů. "V minulých dvou jsme se rozkoukali až ve druhé třetině. Musíme také zjednodušit hru a vyvarovat se vyloučení v útočném pásmu, která nic neřeší," dodal.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko