Hlavní obsah

Euro Hockey Tour čekají změny. Turnaje v Česku a Švédsku končí

Stockholm

Tradiční uspořádání bojů v Euro Hockey Tour v současné podobě končí a seriál se dočká hned několika změn. Od příští sezóny už se nebudou hrát turnaje v České republice a Švédsku. Čtyři nejsilnější evropské celky z Česka, Ruska, Švédska a Finska se střetnou v listopadu na Karjale ve Finsku a v prosinci na ruském Channel One Cupu. V únoru a v dubnu poté dojde na tři dvojutkání.

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

"Současná podoba Euro Hockey Tour je minulostí, ve Stocholmu se hraje poslední turnaj. Na další dvě sezóny jsme se domluvili na formátu, který bude kombinací turnajů a dvojutkání," řekl ČTK generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban.

Již nyní je jisté, že v rámci prosincového ruského turnaje se český tým představí doma se Švédskem. V únoru, kdy se nebudou konat Švédské hry, se reprezentace představí opět doma dvakrát proti Rusku. V dubnu národní tým odcestuje ke dvojutkání do Švédska a na závěr se dvakrát představí doma s Finskem.

Eliminují se zápasy bez domácího publika

"Nový systém chce eliminovat utkání, která se hrají bez účasti domácího publika. Teď jich bylo osm, dvě na každém turnaji. V budoucnosti budou jen čtyři," řekl Urban. Národní celky navíc budou mít možnost představit se ve více městech, zatímco turnaje se hrály vždy jen v jednom.

Pozměněn bude od příští sezony i model Euro Hockey Challenge (EHCh), což je soutěž, které se každoročně před MS účastnilo dvanáct evropských týmů. "Doposud se hrála tři dvojutkání v prvních třech týdnech v dubnu, poslední týden byl vyhrazen pro Euro Hockey Tour. Nová podoba počítá se čtyřmi dvojutkáními," řekl Urban.

Do EHCh se budou započítávat i dubnové souboje "silné" čtyřky. "V budoucnosti bychom chtěli oba produkty propojit a vytvořit jeden, jakési mistrovství Evropy. Stávající model bude platit dva roky, pak se uvidí, co dále," dodal Urban.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články