Hlavní obsah

Rusko - Česko 3:2Češi se první výhry v sezóně nedočkali ani proti Rusům, i na druhém turnaji skončili poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kutuzov 1 : 0
20. Grigorenko 2 : 0
25. Jakovlev 3 : 0
32. Kovář 3 : 1
48. Hrňa 3 : 2
Záznam online reportáže

Soči/Praha
Aktualizováno

Ani na šestý pokus se česká hokejová reprezentace nedočkala v této sezóně vítězství, a tak po Karjale skončila poslední i na druhém podniku seriálu Euro Hockey Tour, Channel One Cupu. Ve svém závěrečném zápase turnaje podlehli v Soči svěřenci Vladimíra Růžičky po bezkrevném výkonu domácímu Rusku 2:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Reprezentační kouč Vladimír Růžička (vpravo) a jeho asistent Ondřej Weissmann udělují pokyny svým svěřencům.

Článek

Sborné, která měla jistotu prvního místa již před zápasem s Čechy, chyběl kapitán Ilja Kovalčuk, jenže tým trenéra Znaroka si dokázal poradit i bez hvězdy Petrohradu. V úvodu duelu sice ještě Češi dokázali držet s domácími krok, v druhé polovině první třetiny už to však neplatilo.

V patnácté minutě sice reprezentace přečkala první oslabení, jenže pár vteřin poté, co se Polášek vrátil z trestné lavice na led, vystřelil od modré čáry Kutuzov a Jakub Kovář, který stejně jako v sobotu proti Finům dostal příležitost v brance českého týmu, kvůli zakrytému výhledu nestačil zareagovat.

Vedoucí gól Rusy nastartoval a záhy mohli přidat druhý, Zajcev ale nedokázal trefit odkrytou branku. Přesto ale nakonec Češi odcházeli do kabiny s dvougólovým mankem. Půl minuty před první sirénou chyboval v útočném pásmu Kempný a Grigorenko v přečíslení zamířil bekhendem přesně pod horní tyčku.

Jan Kovář v přesilovce snížil

Zlepšení bohužel nepřišlo ani po přestávce. Růžičkův výběr zaostával v nasazení i pohybu, a když navíc v 25. minutě využil zaváhání české obrany Jakovlev a v sólovém úniku uspěl se střelou na vyrážečku, bylo to už 3:0. A Češi pak mohli děkovat brankáři Kovářovi, že vychytal nikým nehlídaného Averina.

Až když uplynula polovina utkání, si první nebezpečnější příležitost vypracovali hosté a hned z toho byl gól. Jan Kovář si při přesilovce vyjel od zadního mantinelu a střelou z ostrého úhlu na bližší tyč nachytal gólmana Galimova. O půl minuty později mohlo být ještě veseleji, Galimov ale své předchozí zaváhání napravil a osamoceného Horáka vychytal.

Kempný málem vyrovnal, Rusy zachránila tyčka

Růžičkovi svěřenci však zjistili, že se s domácími dá hrát. Ve třetí třetině měli při přesilovce nadějné šance Zaťovič s Hrňou, a přestože neuspěli, při dalším střídání si oba útočníci spravili chuť. Zaťovič našel zpoza branky Hrňu, jenž svým prvním gólem v druhém reprezentačním duelu snížil na 2:3.

Naději na srovnání pak udržel Mozík, když obětavě padl do rány Mozjakina, jenž už zakončoval do odkryté klece. A Češi nakonec byli třetímu gólu velmi blízko, Kempný ale v 58. minutě trefil jen tyčku. Ani 40 vteřin dlouhá power play pak nestačila, a tak Češi na turnaji, který v loňském roce ovládli, letos skončili se ziskem jediného bodu poslední. Stejně jako na listopadové Karjale...

Channel One Cup v Soči, součást Euro Hockey Tour:
Rusko - Česko 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Kutuzov (Zubov, Paršin), 20. Grigorenko (Paršin), 25. Jakovlev (Zaripov) - 32. Jan Kovář (Mozík, Hrňa), 48. Hrňa (Zaťovič). Rozhodčí: Sjöqvist, Linde (oba Švéd.) - Sadovnikov, Zacharenkov (oba Rus.). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 10 453.
Rusko: Galimov - Bělov, Čudinov, Kutuzov, Antipin, Zajcev, Denisov, Mironov, Zubarev - Zaripov, Šipačov, Karpov - Plotnikov, Averin, Mozjakin - Paršin, Zubov, Grigorenko - Jakovlev, Burmistrov, Kalinin. Trenéři: Oleg Znarok, Igor Nikitin a Ilja Vorobjov.
Česko: Jakub Kovář - Němec, Kempný, Kolář II, Mozík, Vitásek, Pláněk, Eminger, Polášek - Birner, Sobotka, Horák - Hrňa, Jan Kovář, Zaťovič - Valský, Klepiš, Smoleňák - Řepík, Filippi, Simon. Trenéři: Vladimír Růžička, Jaroslav Špaček a Ondřej Weissmann.
Finsko - Švédsko 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Konečná tabulka Channel One Cupu:
1.Rusko330008:49
2.Finsko302016:64
3.Švédsko3101110:104
4.ČR300128:121

Reklama

Související témata: