Hlavní obsah

Třinec v Praze znovu promarnil vedení, Slavia vede 2:0

PRAHA

Hokejisté Třince promarnili ve druhém čtvrtfinálovém utkání extraligy dvoubrankové vedení a prohráli v pražské Sazka Areně 4:7. Vyšli tak naprázdno stejně jako v prvním utkání, kdy měli většinu zápasu ve své moci. Slavia tak vede už 2:0 na zápasy. Na pondělní výhře se nejvíce podílel Tomáš Vlasák, jenž dva góly vstřelil a na další tři přihrál.

Článek

Slávisté začali stejně špatně jako v prvním zápase. Už po pár vteřinách sice měl na hokejce gól Beránek, ale prudkou přihrávku Hrušky před třineckou branku nezachytil. Jako první se tak stejně jako včera radovali třinečtí. Ze zápasu uběhlo 66 vteřin, když v rohu vybojoval puk Kudrna, naservíroval jej před branku volnému Peterkovi a ten pohodlně otevřel skóre.

Stejný hráč byl v páté minutě vyloučen, ale málem opět oslavovali jeho spoluhráči. Tomas se dostal ve vlastním oslabení do brejku, ale Fraňka nepřekonal. Další branku přidal Třinec až o pár chvil později. Peterek přihrával z pravé strany před branku, kde dorážel Hašek. Toho si ještě Franěk pohlídal, ale vedle sražený Kudrna dokázal vleže posunout puk do odkryté klece.

Obrat přinesla dvojnásobná přesilovka

Slavia se dočkala snížení při vyloučení Polanského v deváté minutě. Vlasák posunul z rohu puk na Žižku a ten dělovkou překonal vše, co mu stálo v cestě. Vyrovnáno bylo rovněž v přesilovce ve 24. minutě. Puk vystřelený Novákem se odrazil od zadního mantinelu k volnému Prorokovi, jenž se nemýlil.

Hned vzápětí se přes Kolaříka na pravé straně přehnal Skořepa a poslal křížem přihrávku do dobré pozice Padělkovi, jehož střelu si ale Franěk vychutnal. Blýsklo se naopak znovu před třineckou brankou, když hrála Slavia v 27. minutě přesilovku pět na tři. Vlasákovi stačilo k jejímu využití pouhých 33 vteřin.

Produktivní obránci

V polovině zápasu už to bylo 4:2 pro Slavii. Domácí rozjeli v obranné třetině kolotoč přihrávek, jenž rozjel zpoza branky Duda. Ten poslal puk na Beránka, jenž našel před Vojtkovou brankou zcela volného Graňáka. Že obě mužstva přestala zcela bránit, se ukázalo i na druhé straně, kdy Fraňka pro změnu překonal osamocený obránce Kroupa. Gólové představení obránců ve druhé třetině završil Kadlec, jenž dostal Slavii už do dvoubrankového vedení.

Třinec ve třetí třetině zvýšil obrátky, ale gólu se dočkal až sedm minut před koncem, kdy se při přesilové hře ve skrumáži před Fraňkem nejlépe orientoval Janků. Hosté ale opět doplatili na příliš laxní práci své obrany, což pět minut před koncem potrestal svým pátým bodem v zápase Tomáš Vlasák. Skóre ještě minutu před koncem upravil na konečných 7:4 Bednář.

Dramatické chvíle nastaly na ledě 51 vteřin před koncem, kdy na ledě zůstal nehybně ležet Sobotka po tvrdém zákroku Frola. Přivolaní lékaři museli Sobotkovi zřejmě vytáhnout zapadlý jazyk a hráč opustil ledovou plochu na nosítkách. [celá zpráva] Vzápětí se strhla hromadná bitka, na vedení Slavie 2:0 v sérii se už ale nic nezměnilo.

Slavia Praha - Oceláři Třinec 7:4 (1:2, 4:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Žižka (Vlasák, Bednář), 24. Prorok (J. Novák, Vlasák), 27. Vlasák (Bednář), 29. Graňák (Beránek, Duda), 32. Kadlec (Bednář, Vlasák), 55. Vlasák (Duda), 59. Bednář (J. Novák, Divíšek) - 2. Peterek (Kudrna, Hašek), 7. Kudrna (Hašek, Peterek), 31. Kroupa (Kudrna), 53. Janků (Výtisk, Tomas). Rozhodčí: Minář, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 13:18, navíc Žižka - Frolo, Výtisk všichni 5 min. a do konce utkání. Využití: 5:1. Diváci: 4269. Stav série: 2:0.
Slavia: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Graňák - D. Hruška, Beránek, Tomica - Duda, Vlasák, Sup - Bednář, Divíšek, Prorok - Vondrka, Sobotka, Dlouhý - Kopecký. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Kalous.
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Pácal, Bartoň, Kroupa, Frolo, Hunkes, Chmelíř - Huna, Skořepa, I. Padělek - Kudrna, Peterek, Hašek - Janků, Polanský, Tomas - Bordowski, Lipina, Fabuš. Trenéři: Juřík, Mach a Daneček.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články