Hlavní obsah

Brutální zákrok Frola poslal Sobotku do nemocnice

PRAHA

Nechutný závěr mělo druhé utkání čtvrtfinále hokejové extraligy mezi Slavií a Třincem v pražské Sazka Areně. Zápas 51 vteřin před koncem skončil pro domácího útočníka Vladimíra Sobotku, kterého brutálně srazil třinecký obránce Tomáš Frolo. Vášně ze slávistického tábora vyprchávaly hodně pomalu ještě dlouho po utkání.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Lékaři Slavie u zraněného Vladimíra Sobotky.

Článek

"Byl to naprosto brutální, zákeřný a nesportovní zákrok! Tenhle hráč by se už v extralize neměl vůbec objevit! Frolo hraje tímhle stylem pořád," rozčiloval se slávistický asistent Jiří Kalous. To trenér Třince Jiří Juřík byl v soudech opatrnější. "Nechci to komentovat dřív, než se podívám na video. Nevím, jestli tam byly ruce nebo šlo o zákrok ramenem. Samozřejmě nás to zranění také mrzí, dneska jsme díky útočným faulům prohráli zápas," řekl.

Sobotka zůstal po zákroku ležet na ledě a přivolaní lékaři mu museli dramaticky vyndavat zapadlý jazyk. Osmnáctiletý Sobotka utrpěl těžký otřes mozku a kluziště opouštěl na nosítkách. V prostorách Sazka Areny poté absolvoval ještě šití v oblasti hlavy a putoval do nemocnice.

Sobotka na pozorování, hrát asi nebude

"Absolvoval neurologické vyšetření, nic si pořádně nepamatuje," řekl po zápase obchodní manažer Slavie Ladislav Blažek. "Bude v nemocnici ještě na pozorování, ve třetím zápase v Třinci pravděpodobně hrát nebude," dodal funkcionář klubu, který už podal podnět k řediteli extraligy Stanislavu Šulcovi a Frolův zákrok by měla posuzovat disciplinární komise.

Frola zřejmě nemine přísný trest. "V NHL by za to dostal velký flastr. Uvidíme, jak to dopadne u nás," říkal po utkání útočník Slavie Tomáš Vlasák. To jeho spoluhráč Tomáš Žižka, jenž má stejně jako Vlasák zkušenosti ze zámoří, byl v tomhle ohledu hodně skeptický. "V zámoří by se to hodně ztrestalo, ale česká liga je v tomhle trochu specifická. V Americe jsou každopádně takové zákroky férovější, tady je to moc brutální," dodal.

Žižka: Na nikoho jsem se nesápal

Právě Žižka byl podle televizního záznamu v roli mstitele, když údajně vystartoval za Frolem, odcházejícím do kabin. Obránce Slavie to ale krátce po zápase popíral a nechtěl se k tomu vyjadřovat. "Na nikoho jsem se nesápal," kroutil hlavou Žižka a odmítal řešit, zda Frolovi v dalších zápasech hrozí újma na zdraví. "Trest pro toho hráče by mělo řešit vedení soutěže, my se o tohle nechceme starat," tvrdil.

Samotného Frola se po zápase sehnat nepodařilo. Za třinecké hráče byl přístupný mluvit jen obránce Jan Výtisk, který ještě na ledě bránil svého spoluhráče před rozzuřeným Žižkou. "To je play-off, takové zákroky zkrátka jsou. Hraje se na hraně, každý chce vyhrát," řekl k závěru utkání. Výtisk litoval, že Třinec stejně jako v prvním zápase  promarnil vedení nad Slavií, ale nevidí sérii jako beznadějnou. "Doma do toho vlítneme  a necháme na ledě všechno, pokusíme se ještě sérii zkomplikovat," uzavřel.

Reklama

Související témata: