Hlavní obsah

Znojmo si zajistilo v prodloužení výhru ve Vítkovicích

OSTRAVA

Štastná dorážka hostujícího Ondřeje 65 vteřin před koncem vůbec prvního letošního prodloužení v play-off rozhodla o tom, že do čtvrtifnálové série na vítkovickém ledě vstupilo v úterý lépe Znojmo.

Článek

Žádná ofenzívní smršť ani duel s tvrdými střety. V Ostravě to byla taktická bitva, která víc než zápas play-off připomínala šachovou partii. Trvaj si poradil s šancí Urama, Šimíček v zajímavé pozici minul a znojemského gólmana nezaskočila ani Irglova teč. "Vítkovice si vytvořili ohromnou převahu, podržel nás Trvaj," tvrdil asistent trenéra vítězů Jan Votruba.

Hosté zahrozili jen střelou Němečka, která se otřela o horní tyčku, ale ve druhé části pak pokazili tři přesilovky v řadě a při čtvrté početní výhodě ve 33. minutě dokonceIrgl obral o puk Němečka a Burger lehce překonal Trvaje. "Začali jsme dobře, hráli jsme v pohybu a s nasazením. Jenže nám nepřálo štěstí," uvedl asistent kouče Vítkovic Miloš Holaň.

Vítkovice obětavě bránily, hráči se často vrhli do střel a pomáhali Pincovi mařit ofenzívní pokusy Znojma. Na opačné straně si pak Trvaj se všemi závary vcelku s klidem poradil. "My se dostali do tempa až v závěru druhé třetiny. Škoda, že se nám nevedly přesilovky, tohle budeme muset v dalším pokračování série zlepšit," povzdechl si Votruba.

Ve třetím dějství hosté zlepšili pohyb a výsledek se dostavil: Erat si z druhé vlny najel na přihrávku Čakajíka a trefil přesně k tyči. Vzápětí ještě Štefanka prověřil Pince, duel však dospěl do prodloužení.

V nastavení se dlouho hrálo bez šancí. Pak se osmělily Vítkovice, ale do vyložené šance se nedostaly a klíčový moment se zrodil absolutně nenápadně. Haman vybojoval puk v rohu, střelu Nikolova od modré čáry vyrazil Pinc jen před sebe a tísněný Ondřej kotouč dopravil pod horní tyčku. "Na jeden gól se těžko vyhrává," posteskl si Holaň.

Vítkovice Steel - Znojemští Orli 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 33. Burger (Irgl) - 45. Erat (Čakajík, Ludvík), 69. Ondřej (Nikolov). Rozhodčí: Minář, Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 7283.
Vítkovice: Pinc - Kuboš, Philipp, Jasečko, S. Hudec, Jurečka, Gulaši, R. Polák - Vůjtek ml., Burger, Uram - Irgl, Šimíček, Hubáček - Kropáč, R. Procházka, Köhler - Krenželok, Káňa, Šebesta. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Bičánek, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Nikolov - J. Štefanka, Pucher, Plášek - Erat, Dopita, Ludvík - Ondřej, Haman, Ministr (23. Beroun). Trenéři: Hořava a Votruba.
Stav série: 0:1

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články