Hlavní obsah

Bokroš naordinoval Zlínu defenzivní medicínu

ZLÍN

Nejušmudlanější gól, jaký si lze představit, odstřelil v úterý hokejovou Spartu v prvním zlínském čtvrtfinále. Osmnáct vteřin chybělo do první sirény, když se puk po Rachůnkově ťuknutí doploužil za čáru pod nic netušícím Břízou.

Článek

"Přišlo nahození od mantinelu, náš bek to tečoval, puk mě trefil do kolena a v tu chvíli jsem nad ním ztratil kontrolu," říkal otráveně gólman Sparty, jenž zasahoval osmadvacetkrát. Zpoza branky si pak sjel domácí Ivan Rachůnek a kotouč ležící mezi Břízovými betony lehounce klepl za čáru. "Když jsem viděl, že Bříza nemá situaci pod kontrolou, tak jsem tam dal rychle hokejku. Dorážka nebyla ideální, spíš trochu šťastná," usmíval se střelec.

Vítězné vlajky ale zavlály nad Zlínem především díky totální defenzívě domácích, kterou ze střídačky striktně vyžadoval kouč Ernest Bokroš. "Všichni zpátky, nepropadávejte," diktoval svěřencům.

To byla na Spartu účinná medicína. "Když se Zlín dostane do vedení, tak se přes jejich obranu strašně těžce dostává," smutnil nejproduktivnější hráč základní části Jan Marek, který litoval absence stálého parťáka v první řadě Pražanů Martina Štrby. "Prostě chyběl, nebylo to ono, nedokázali jsme se prosadit." Michal Sivek se v elitním útoku příliš neadaptoval. "Moc jsem nepomohl. A vyloučení, po kterém jsme šli do tří? Víme, jak hraje Leška, ale radši to nebudu komentovat," říkal o momentu, který ovlivnil zápas.

V modrožlutém dresu Zlína předvedl Jan Benda, proč si jej vedení klubu vybralo z Litvínova. Skvěle napadal, ohrožoval Břízovu branku, neztrácel puk. "Nemohli jsme přistoupit na otevřený hokej, takže jsme předvedli typickou zlínskou hru a vyplatilo se. Nikdo ale nečeká, že teď vyhrajeme 4:0 na zápasy. Bude to ještě hodně vyrovnané, klidně je možné, že rozhodne až sedmé utkání," zaprorokoval si německý reprezentant.

V dnešním druhém zápase se ale Zlínští budou muset obejít bez dalšího hokejisty, zapůjčeného na play-off ze severu Čech. Michal Trávníček za naražení Straky na mantinel inkasoval trest ve hře a má automaticky stop na jeden zápas. Nos sparťanského forvarda muselo vyspravit několik stehů.

Reklama

Související témata: