Hlavní obsah

Okál dal po letech gól Břízovi

ZLÍN

Po patnácti letech překonal zlínský veterán Miroslav Okál brankáře Břízu. Gólem pět minut před koncem druhého čtvrtfinálového zápasu play-off se Spartou zajistil ve středu svému mužstvu důležité vítězství.

Článek

"Proti Břízovi se mi nikdy moc nedařilo. Teď však přišel můj gól v pravý čas. V přesilovce jsme sevřeli Spartu v jejím obranném pásmu. Podařilo se mi přesně trefit zblízka odražený puk," popsal pětatřicetiletý útočník rozhodující moment utkání. Zlíňané vedou 2:0, ale Okál svůj tým ještě v semifinále zdaleka nevidí. "V Praze to budeme mít velice těžké. Vyhráli jsme ale dvakrát o gól, a tak máme nad soupeřem velkou psychickou výhodu," mínil.

Druhým zlínským hrdinou, jehož jméno domácí fanoušci ještě dlouho po skončení střetnutí provolávali, byl brankář Igor Murín. Z hrdiny se však mohl stát psanec. Vedle řady skvělých zákroků totiž pustil za svá záda na začátku druhé třetiny střelu Hanzlíka z velké dálky. "Trochu jsem ji podcenil. Naštěstí ale všechno pro nás dobře dopadlo," oddechl si. Svůj tým podržel zejména na konci úvodní dvacetiminutovky, kdy zlikvidoval Strakovi trestné střílení. "Už jsem mu penaltu chytil podruhé. Věřil jsem si na něj," říkal se šťastným úsměvem na tváři po zápase.

Straka se stal smolařem

Sparťanský forvard Josef Straka se stal naopak smolařem dvojzápasu na Valašsku. V úterý ho zranil zlínský Trávníček, o den později s krytem na obličeji nedokázal získat Pražanům z trestného střílení vedení. "Maskou to nebylo, na ni jsem si rychle zvykl. Na penaltu byl určen Ton, ale chvíli před ní nepřekonal Murína ze stoprocentní šance. Proto jsem šel na ni já, avšak při blafáku jsem puk nenadzvedl," litoval.

Smutný opouštěl zlínský stadión i obránce Sparty Jan Hanzlík. Vstřelil sice Murínovi laciný gól, ale rozhodující Okálově trefě přihlížel z trestné lavice. "Nic ale nevzdáváme, doma se zvedneme," říkal.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec