Hlavní obsah

Znojmo přestálo oslabení, ale už neudeřilo

OSTRAVA

Mohl to být zlomový moment. Hokejisté Vítkovic hráli ve druhé třetině středečního zápasu se Znojmem dvě minuty a dvacet vteřin přesilovku pěti proti třem. Orli se ubránili, ale za promarněnou šanci soupeře poté už nepotrestali.

Článek

V rozpětí necelých čtyř minut museli za hloupé fauly na trestnou lavici znojemští Štefanka, Mojžíš, Dopita a Nikolov, ale i když domácí vymýšleli kde co, Trvaje nepřekonali. "Přitom jsme to zkoušeli v tréninku. Bohužel góly v takových přesilovkách prostě nedáváme," kroutil hlavou útočník vítězů Zbyněk Irgl.

Bylo znát, že Ostravané se dvojité početní výhodě věnovali. V jednu chvíli se na ledě objevilo hned pět útočníků a Petr Hubáček mezi nimi nechyběl. "Šlo o jednu z nacvičených variant. Dostali jsme puk do středu na Jirku Burgra, ale nepřálo mu štěstí v koncovce. Dvě tři střely za tak dlouhý čas jsou málo," věděl forvard druhé řady Vítkovic.

Domácí dlouhou výhodu pokazili a Znojmo vzápětí v přesilovce snížilo. "To, že jsme tak dlouhou dobu ve třech udrželi bez gólu, nás hrozně nakoplo. Moc jsme si pak věřili, bohužel jsme při finální fázi neměli tolik štěstí jako v prvním zápase," jen bezmocně pokrčil rameny slovenský obránce Orlů Martin Čakajík.

Jasečko otevřel skóre se štěstím

Jeho krajanu ve vítkovickém dresu Stanislavu Jasečkovi se v přestávce před třetí třetinou honily hlavou černé myšlenky. "Když jsme dostali takovou přesilovku, byl jsem skoro přesvědčený, že dáme gól. Jenže se to nepovedlo a asi každý z nás se v duchu bál, že nás to bude mrzet. Naštěstí jsme vedení udrželi," oddechl si zadák.

Sám v úvodu čtvrtfinálové odvety v přesilovce otevřel skóre. "Bylo ale štěstí, že puk škrtl o hokejku soupeře, jinak to Trvaj chytil," přiznal Jasečko. To útočník Irgl si jako v prvním zápase zopakoval gólovou spolupráci s Burgrem, byť spolu nehrají v jedné řadě. "Jde o náhodu. V úterý jsme se sešli při oslabení, teď jsem zase dřív vystřídal," smál se Irgl.

Celkově ovšem lepší nálada panovala na straně Znojma, které si odvezlo nadějný stav 1:1. "Nedělejme z porážky vědu. Máme jedno vítězství a jedeme dál," hecoval spoluhráče kapitán Peter Pucher.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články