Hlavní obsah

Budějovice sahají po semifinále, Liberec zdolaly i potřetí

Michal OsobaSport.czPrávo

Veškeré liberecké naděje vkládané do návratu brankáře Hniličky mezi tyče přišly vniveč. Rozjetí Jihočeši nenechali čerstvého olympijského medailistu v brance ani půlhodinu, vítězi základní části nastříleli sedm branek a v sérii vedou už 3:0. "Musíme mužstvo nabudit, teď je psychicky dole, ale ještě není rozhodnuto," věřil i po debaklu 3:7 asistent libereckého kouče Karel Dvořák.

Článek

Hosté poprvé v play-off nasadili do sestavy i kapitána Jiruše a první dvacetiminutovka ani trochu nenaznačovala, že by se zápas již brzy mohl stát jasnou záležitostí domácích. Domácí si poprvé vyzkoušeli přesilovku pěti proti třem, ale Severočeši ji celkem v pohodě přežili.

Kdo přišel až na druhou třetinu, tak o nic nepřišel, zato ve třetí desetiminutovce byl svědkem představení, o kterém se nezdálo ani nejpravověrnějšímu fanouškovi "Motoru". Nepochopitelné výpadky liberecké obrany totiž domácí trestali s nevídanou suverenitou, a tak se během šesti minut skóre pohnulo až na 4:0!

"Hosté už neměli sílu na obrat," všiml si českobudějovický asistent trenéra Milan Kupka. To již byl Hnilička v kabině, po třetí domácí trefě si totiž liberecký kouč Paleček vzal oddechový čas a do branky se přesunul Falta. Ani ten se ale čistým kontem nemohl kochat dlouho.

Největší bolestí Bílých Tygrů byla disciplína, a tak si domácí hokejisté občas připadali jak při tréninkovém nácviku přesilových her. A šlo jim to skvěle, celkem čtyřikrát pustili vyloučeného libereckého hráče na led ještě před uplynutím trestu, některé gólové akce se jim dařilo půvabně dovést až do prázdné branky. "O vyloučeních play-off je, musíme hráče ukrotit," plánoval před čtvrtým zápasem Dvořák. Pokud se to Bílým Tygrům nepodaří, začne jim dnes večer předčasná dovolená.

Bílí Tygři Liberec - HC České Budějovice 7:3 (0:0, 5:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 22. Vak (Kotrla), 24. Brabenec (Posmyk), 25. Harant (Sailer, Šimánek), 29. M. Hudec, 39. Šimánek (Sailer), 44. Vydarený (Vak), 47. Harant (Šimánek, Sailer) - 30. Plodek (Víšek, Holub), 42. Šachl (Vaic, Hlavačka), 60. Víšek (Klimenta). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:11, navíc Jiří Hanzlík a Podkonický (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 6421.
Budějovice: Turek - Posmyk, Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Brabenec, Veselý - Šimánek, Hübl, Sailer - Bělohlav, Vak, Kotrla - L. Květoň, Mertl, Hřebejk. Trenéři: Jandač a Kupka.
Liberec: Hnilička (25. Falta) - Jiří Hanzlík, Jiruš, Derner, Richter, Hlavačka, Krstev, Holub - Vaic, Podkonický, Šachl - Čermák, Rataj, Tomajko - Rozsíval, Vampola, Pletka - Klimenta, Plodek, Víšek. Trenéři: Paleček, Dvořák a Kapoun.
Stav série: 3:0.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice