Hlavní obsah

Jihočeši jsou blízko senzace, dnes mohou slavit

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Senzace je blízko! Českobudějovičtí hokejisté ve čtvrtek zostudili vítěze základní části z Liberce a už jen jediný vítězný krůček jim chybí ke zcela nečekanému postupu do semifinále. "Jsem v šoku z naší hry," prohlásil sklesle gólman Milan Hnilička, jehož domácí střelecká smršť předčasně vyhnala z branky. "Celou sezónu směřujeme k tomu, aby naše forma gradovala v play-off a ono je to naopak," dodal smutně se sklopenou hlavou.

Článek

Jihočeskou metropoli zaplavila hokejová horečka, zaplněná Budvar Aréna plesala při hokejové výuce, kterou jejich miláčci předvedli favorizovanému soupeři. "Už na začátku série jsme si řekli, že musíme jít od zápasu k zápasu, a tak to musí zůstat i před čtvrtým duelem," odmítal předčasnou euforii domácí útočník Jindřich Šimánek.

Liberečtí byli zdrceni. Na soupeře nestačili, což si vynahrazovali fauly, Jihočeši si zahráli celkem pětkrát v pěti proti třem! Teď už se Bílí Tygři nemají na co vymlouvat. Do zápasu nasadili všechny klíčové hráče, byť na Hniličkovi bylo znát, že není zcela fit. "Góly beru i na sebe, já jsem ten poslední, kdo to má zastavit," uznal gólman.

Ke svému zranění se nechtěl vyjadřovat, ale po vystřídání zamířil rovnou do kabiny. "Zatím nevíme, jak to s ním bude, prohlíží ho lékař," hlásil krátce po zápase liberecký asistent Karel Dvořák. Druhý gólman Pavel Falta stihl pustit ještě čtyři góly, ale v brankáři včera liberecký problém nebyl.

"Těžko se na tom zápase hledá něco, o co bychom se do dalšího duelu mohli opřít. Snad jen o mantinel," hořce se pousmál Falta. "Gólman musí sám vědět, jestli je fit. Nám je jedno, kdo chytá," nechtěl řešit libereckou brankářskou otázku Šimánek.

Reklama

Související témata: