Hlavní obsah

Kadlec vystřelil v Třinci semifinále pro Slavii

TŘINEC

Hokejisté pražské Slavie se v pátek stali prvními semifinalisty letošního extraligového play-off. Svěřenci trenéra Vladimíra Ružičky vyhráli čtvrtý čtvrtfinálový zápas na ledě Třince 4:3 v prodloužení a ukončili sérii v nejmenším možném počtu zápasů. Mezi nejlepší čtyři týmy soutěže posunul Slavii gól Petra Kadlece z páté minuty nastavení.

Článek

"Je to ale vůči soupeři kruté. Štěstí se přiklonilo na naši stranu, jdeme dál proto, že jsme lépe zvládali koncovky zápasů," říkal asistent trenéra vítězů Jiří Kalous.

Premiérově v sérii jeho tým dal první branku, Dlouhý zdálky procedil puk mezi betony Bieglova náhradníka Vojtka. Pražany to navnadilo a domácí stěží odolávali. V 16. minutě ztratil v rohu puk Kroupa a Divíšek předložil Dlouhému pojistku vedení.

Slavia ovšem, pak polevila v koncentraci a domácí z prvního přečíslení v zápase snížili Fabušem. Oceláři dřeli a nutili se do útočení, ale na začátku druhé části se ještě tribuny dožadovaly trestu pro Proroka za střet s Padělkem, když Vlasák vymyslel třetí branku pro Supa. "Zřejmě jsme si mysleli, že je hotovo. Z toho se musíme poučit," doplnil Kalous.

Hosté se soustředili na obranu, za což je stihl trest. V přesilovce nastřelil puk do pásma Polanský a obránce Novák překonal smolně vlastního gólmana Fraňka. Nešťastný autor "vlastence" poté v oslabení odmítl gólovou pojistku a v pokračující početní výhodě znovu Polanský s pomocí teče Žižky srovnal. "Musím týmu vyseknout poklonu, už ani my jsme nevěřili, že se ještě vrátíme do zápasu," uvedl asistent trenéra Třince Jan Daneček.

Prodloužení neodvrátily ani příležitosti Padělka či Vlasáka se Supem, ale v nastavení už právě jejich akci dotáhl Kadlec. "Nechtěli jsme připustit nájezdy, pro něž má Slavia skvělé disponované hráče, měli i šance, ale za první chybu jsme platili," dodal Daneček.

Oceláři Třinec - Slavia Praha 3:4 pp (1:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Fabuš (Skořepa), 38. Polanský (Janků), 46. Polanský (Fabuš) - 7. Dlouhý (Kadlec), 16. Dlouhý (D. Hruška, Divíšek), 24. Sup (Vlasák), 65. Kadlec (Vlasák, Sup). Rozhodčí: Minář, Polák - Cambal, Unzeitig.
Třinec: Vojtek - Tesařík, Výtisk, Hunkes, Pácal, Kroupa, Chmelíř - I. Padělek, Skořepa, Fabuš - J. Kudrna, Peterek, Lipina - Janků, Polanský, Tomas. Trenéři: Juřík, Daneček a Mach.
Slavia: Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Žižka, Žabka, Graňák - Bednář, Beránek, Tomica - Prorok, Vlasák, Sup - D. Hruška, Divíšek, Kopecký - Vondrka, Dlouhý. Trenéři: Růžička, Weissmann a Kalous.
Konečný stav série: 0:4

Reklama

Související témata: