Hlavní obsah

Další hrůzný moment: Hüblovi zapadl jazyk

Č. BUDĚJOVICE

Letošní čtvrtfinálové série hokejového play-off jakoby přitahovaly momenty, ve kterých jde o život. Po slávistu Sobotkovi zůstal v pátek v Českých Budějovicích nehybně ležet na ledě se zapadlým jazykem i domácí útočník Hübl.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Všem divákům v play-off poprvé zatrnulo po faulu třineckého Frola na slávistu Sobotku.

Článek

V 56. minutě jinak hlasití diváci v Budvar aréně na moment zcela ztichnou. Poměrně nenápadně se sráží liberecký obránce Jiruš s domácím Hüblem. Jihočeský útočník padá k zemi a už když zpod něj Jiruš vytahuje hokejku, je zjevné, že něco není v pořádku.

K nehybnému Hüblovi se okamžitě sjíždějí hráči obou týmů a sprintují českobudějovičtí lékaři. "Už dlouho jsem neviděl něco tak špatného, hlavně ať je v pořádku," oklepal se ještě několik minut po zápase liberecký gólman Milan Hnilička, jenž byl celé situaci blízko a sám viditelně gestikuloval na střídačku, aby co nejrychleji přivolal lékařskou pomoc.

Včasný zákrok lékařů, kteří Hüblovi vyndali zapadlý jazyk, odvrátil nejhorší. Když ho odváželi z ledu, už byl při vědomí a měl zkrvavený obličej. "Viktor už je mimo nebezpečí," zvěstoval dobrou zprávu trenér Jihočechů Josef Jandač. Ještě během zápasu podstoupil Hübl vyšetření, jehož výsledek nebyl bezprostředně po utkání znám.

Jiruš: Nebyl to úmysl

Na autorovi zákroku Valdemaru Jirušovi byste po utkání nepoznali, že si jeho tým důležitým vítězstvím udržel naději na postup do semifinále. V hlavě měl stále onen okamžik ze závěru jinak klidného utkání. "Nebyl to úmysl," opakoval tichým hlasem.

"Hüblovi se omlouvám, ale nešel jsem do toho souboje nijak zákeřně," vykládal Jiruš, jenž rozhodně nepatří mezi zákeřně hrající hokejisty. Z ledu zamířil s trestem ve hře rovnou do kabiny, kam ho doprovázela sprška nadávek i různých předmětů od domácích diváků.

"Myslím, že ten trest byl důsledkem toho, co se dělo. Věřím, že to bude přehodnoceno a v pondělí budu moci hrát," doufal, ačkoliv s trestem ve hře by ho měl čekat automatický stop na jeden zápas.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín