Hlavní obsah

Hokejistům Třince začala po trefě slávisty Kadlece dovolená

Igor BruzlPrávo

Dva obránci Slavie si v pátek dali vlastní gól, ale Třinec toho nevyužil, a sezóna tak pro Oceláře skončila. Spoluhráče totiž spasil další bek Pražanů Petr Kadlec, jehož trefa v prodloužení poslala favorita do semifinále.

Článek

Vojtka překonal zblízka poměrně snadno. "Vlasák udržel třetinu a perfektně si narazili puk se Supem. Dával jsem to pak už skoro do prázdné branky. Říkali jsme si, že pokud povedeme o dvě branky, tak Třinec zlomíme, pak jsme si ovšem dali dva vlastní góly a pustili soupeře zpátky do hry. Věřili jsme si ovšem i na penalty, Franěk by nás podržel, i když má Třinec kvalitní útočníky," usmíval se po utkání nejoslavovanější muž večera.

Kabina Pražanů bouřila. Celé mužstvo i s trenéry dlouho bušilo hokejkami na plechové obložení vzduchotechniky, zazněl rovněž bojový pokřik vítězů.

Smutně se to poslouchalo třineckému Jiřímu Polanskému, který dal dva góly, aniž by vypálil na branku. Ve druhé třetině si totiž jeho nastřelení na zadní mantinel za Fraňkova záda srazil bek Novák, ve třetím dějství pak střílenou přihrávku tečoval do vlastní branky další obránce Žižka. "Byly to mé nejšťastnější dva góly v kariéře, je jenom škoda, že nám nepomohly k tomu, abychom se ještě podívali do Prahy," smutnil Polanský. Diváci ovšem zůstali v ochozech a oslavovali své hrdiny, jako by do boje o medaile postoupili Oceláři.

Riskovali, nevyšlo to

Slávistům to vůbec nevadilo, ti si užívali výhru po svém. "Zapíjení postupu nechystáme, trenér Růžička určitě něco vymyslí, abychom nedostali ani moc volna," usmál se obránce Pražanů Tomáš Žižka. "Gól v prodloužení byl pro nás hodně příjemný, protože jsme už přemýšleli o samostatných nájezdech. Ukázala se ale znovu naše ohromná vnitřní síla," dodal bek, který se vrátil do sestavy svého týmu po jednozápasovém distancu.

To sympaticky bojujícím Ocelářům vypadlo před zápasem z týmu několik opor, byl mezi nimi i gólman Radovan Biegl. "Ráno bylo jasné, že to nepůjde. Mám potíže s kolenem, příliš mě to limituje," říkal třinecký gólman. Kromě něj a distancovaného Frola postrádali domácí ještě i Hunu, jehož nepustil do duelu bolavý loket, a dalšího zraněného Haška. "Kluci ale dřeli, nešlo jim nic vytknout. Nemusíme za nic stydět," dodal Biegl.

"My jsme chtěli víc střílet, v minulém zápase jsme vypálili jen čtyřiadvacet ran a to je málo. V úvodu se nám to dařilo, proto jsme šli rychle do vedení," tvrdil autor prvních dvou branek Slavie Radek Dlouhý. Oceláři přesto dotáhli duel do nastavení a chtěli i rozhodnout. "Asi všichni jsme ale cítili, že na penalty dojít nesmí. Proto jsme riskovali a bohužel to nevyšlo. Slavie má skvělý tým, půjde až do finále," tipoval asistent trenéra Ocelářů Jan Daneček.

Reklama

Související témata: