Hlavní obsah

Znojmo trestalo chyby Vítkovic a vyrovnalo sérii

ZNOJMO

Hokejisté Znojma se otřepali ze sobotní porážky a vítězstvím v nedělním duelu srovnali stav čtvrtfinálové série se Zlínem na 2:2. Zápas rozhodli v prostřední části, v níž v rozpětí pouhých 73 vteřin zvýšili vedení dvěma góly na 3:0.

Článek

"Bylo to skvělé utkání ve vynikající kulise. Cením si toho, že jsme se dokázali za 24 hodin tak zvednout. Podali jsme parádní výkon, moc nám pomohli naši fanoušci," radoval se kouč Znojma Miloslav Hořava, jemuž vyšly přesuny v útočných formacích.

Počáteční oťukávání ukončil Pucher, který zužitkoval ve vedoucí gól Mikulíkovu přihrávku od zadního mantinelu. Druhý gól domácích mohl přidat Plášek, ale brankář Pinc už byl na místě. Pak aktivita přešla na vítkovické hokejky a jen díky Trvajovi odcházeli Znojemští na přestávku s čistým kontem. Vychytal tutovky Šebestovi, Köhlerovi i Hubáčkovi.

V prostřední dvacetiminutovce se obraz hry zcela změnil. Ondřej ani Štefanka ještě vedení Orlů nezvýšili, avšak poté se dopustil Pinc fatální chyby při rozehrávce a Štefanka v přesilovce pohodlně poslal puk do prázdné branky.

Jihomoravané vzápětí vstřelili gól dokonce ve vlastním oslabení. To, že puk skončil po Pláškově dělovce v brance, musel potvrdit až videorozhodčí. Pince vystřídal v brance zkušený Kameš. Vítkovičtí sice na začátku závěrečné třetiny snížili a čím dál víc se tlačili před Trvaje, avšak vítězství domácích už neohrozili.

"Doplatili jsme na chyby ve druhé třetině. V poslední jsme se sice výrazně zlepšili, ale to už bylo pozdě," smutnil vítkovický asistent trenéra Miloš Holaň.

Znojemští Orli - Vítkovice Steel 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Pucher (Mikulík), 28. Štefanka, 29. Plášek (Mojžíš, Trvaj) - 45. Hubáček (Irgl, Šimíček). Rozhodčí: Husička, Polák - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení 1:0. Diváci: 3050. Stav série: 2:2.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Bičánek, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Nikolov - J. Štefanka, Pucher, Mikulík - Erat, Dopita, Ludvík - Ondřej, Haman, Plášek. Trenéři: Hořava a Votruba.
Vítkovice: Pinc (29. Kameš) - Kuboš, Philipp, Jasečko, S. Hudec, Jurečka, R. Polák - Vůjtek ml., Burger, Uram - Irgl, Šimíček, Hubáček - Kropáč, R. Procházka, Köhler - Krenželok, Káňa, Šebesta. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.

Reklama

Související témata: