Hlavní obsah

Zlín promarnil náskok na Spartě, série vyrovnaná 2:2

PRAHA

Sparta v neděli třemi góly završila velký obrat a vyrovnala stav série se Zlínem, který přišel o náskok z první třetiny a navíc ztratil i gólmana Murína. "Jsme šťastní, že jsme ten zápas dokázali otočit, naše hra nabírala postupem času na obrátkách," jásal domácí kouč František Výborný.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Zlínský brankář Martin Altrichter (vpravo) hypnotizuje puk při úniku Martina Chabady ze Sparty.

Článek

Horší začátek však domácí předvést nemohli. Inkasovali už v 19. vteřině, v 6. minutě přidal Gardoň další gólový úder. Těžké k.o., jenže zápletka první třetiny nebyla zdaleka u konce.

Sparťanský bek Pilař, kterého na soupisku dopsali na poslední chvíli, se pět minut před pauzou rozjel k sólu, při němž dal gól a ještě spadl na Murína, který s poraněnou nohou musel přepustit místo Altrichtrovi. Toho také domácí okamžitě zasypali sprškou střel, když se činil hlavně Chabada.

Hosté se ocitli pod tlakem a zlínský náhradník měl ve druhé třetině kupu štěstí, když se Sivkova dorážka odrazila od tyče a Hlinkův průnik skončil na břevně. Smůlu domácích útočníků však odčinil přesnou ranou od modré další obránce Ptáček - 2:2.

Rozjeté Spartě to ale zdaleka nestačilo, do sedla ji definitivně dostal kapitán Chabada, který šťastnou dorážkou ukončil akci Kratěny. Vyrovnat se pak nepodařilo ani Rachůnkovi po krásném individuálním průniku. Gól sparťana Hlinky při power play hostů už padl po čase.

"Nesplnili jsme cíl jednou v Praze vyhrát, ale pořád věříme, že výhoda domácích zápasů rozhodne pro nás," tvrdil zlínský asistent Jaroslav Stuchlík před pátým zápasem.

Sparta Praha - Hamé Zlín 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Pilař (J. Straka, Chabada), 35. Ptáček (Chabada, J. Straka), 44. Chabada (O. Kratěna) - 1. Leška (Melenovský, Hamrlík), 6. Gardoň (Melenovský, Nosek). Rozhodčí: Šindler, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:7. Bez využití. Diváci: 10.200. Stav série: 2:2.
Sparta Praha: Bříza - Ptáček, Toman, Pilař, Jan Hanzlík, Tabaček, Černošek, Stehlík - Ton, Marek, Štrba - O. Kratěna, J. Hlinka, Chabada - Sivek, J. Straka, Netík - Špaňhel, Kašpařík, Langhammer. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Zlín: Murín (16. Altrichter) - Hamrlík, Blaťák, Vosátko, Galvas, Nosek, Zubíček - Melenovský, Leška, Gardoň - Okál, Král, Rachůnek - Kristek, Benda, Mokrejš - Barinka, M. Čech, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata: