Hlavní obsah

Pinc v sobotu zářil, den poté střídal

ZNOJMO

V sobotu byl nejoslavovanějším mužem vítězného ostravského celku, o den později ale přepustil po třetím inkasovaném gólu místo v brance náhradníkovi Kamešovi. Vítkovický gólman Marek Pinc uznal podíl na porážce svého mužstva.

Článek

"Druhý gól byl můj. Puk jsem namazal Štefankovi přímo na hokejku. Možná jsem dokonce trefil ještě i našeho obránce Philippa. Byla to smůla, ale i to k hokeji patří. Musíme nedělní střetnutí rychle pustit zhlavy a soustředit se na to další. V úterý budeme mít výhodu domácího prostředí zase my," díval se Pinc už raději dopředu. Na střídačku se vypravil bez pokynu trenérů. "Viděl jsem, že se Kameš rozcvičuje, a tak mi bylo jasné, že mám jít střídat," dodal.

V sobotním vítězném duelu Vítkovické nabudilo šero v jejich kabině během první pauzy. Kvůli výpadku elektrického proudu v části stadiónu ji proseděli potmě. "Ani jsme si nemohli dát sušit rukavice. Šli jsme na led naštvaní a vstřelili Znojmu v prostřední třetině dva góly," vykládal kapitán Roman Šimíček.

Kromě Pince zářil v prvním znojemském duelu v ostravském dresu i útočník Zbyněk Irgl, jenž dvakrát překonal Trvaje. "Důsledně jsme trestali soupeřovy chyby. Hráli jsme dobře jako tým, já byl pouze jeho součástí," říkal skromně. "K vidění byl útočnější hokej než v naší aréně, ale oba gólmani byli skvělí. Proto znovu nepadlo moc gólů," mínil.

Stejný počet branek viděli diváci i v neděli, skóre však bylo opačné. Jiní byli i hrdinové utkání. Pince tentokrát zastínil znojemský brankář Jiří Trvaj. "Chytal skvěle, podržel nás zejména na konci úvodní třetiny, kdy Vítkovicím zlikvidoval minimálně tři vyložené šance. To byly rozhodující momenty zápasu," říkal znojemský trenér Miloslav Hořava.

Kouči Orlů vyšly změny v sestavě. V elitním útoku vystřídal Pláška na levém křídle vedle Puchera a Štefanky Milan Mikulík, který měl značný podíl na důležitém prvním gólu Jihomoravanů.

"Trenéři mi zdůrazňovali, že musím jít protihráčům agresívně do těla a snažit se vybojovat puky pro kluky znaší formace. Při první brance se mi to stoprocentně povedlo. Přihrávkou od zadního mantinelu jsem našel Peťu Puchera. Vedoucí gól byl strašně důležitý, položil základ našemu vítězství. Bylo to ale i o štěstí. Zatímco v sobotu se od nás zcela odvrátilo, v neděli se nás drželo. Teď se pokusíme vyhrát i v Ostravě," plánoval Mikulík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články