Hlavní obsah

Sparta vymazala doma Znojmo a vede v sérii

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty se dostali opět do vedení semifinálové série se Znojmem, když v prvním zápase na domácím ledě a třetím celkově vyhráli 4:1. O branky Pražanů se postarali Dragoun, Pilař, Hlinka a Marek, zatímco hosté vyzráli na Petra Břízu pouze jednou. Sparta vede v sérii 2:1, čtvrté utkání se hraje v úterý opět v Praze.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejisté Sparty Jan Hanzlík, Petr Ton a Jan Marek (zleva) se radují z gólu v síti Znojma.

Článek

Ve čtvrté minutě se na led poprvé dostal čtvrtý útok Sparty a hned ukázal, že nehodlá být v zápase jen do počtu. Obránce Stehlík střílel od modré čáry a Dragoun jemnou tečí poslal puk poprvé za Trvajova záda. Domácí hráči byli po celou první třetinu lepším týmem a důrazným napadáním nedarovali znojemským možnosti k vytvoření větší šance.

Od patnácté minuty hrála Sparta téměř minutu a půl přesilovku pět na tři, ale projektily z jejích hokejek z dálky pouze trefovaly obětavé hráče Znojma. Poprvé dostal pukem při pádu do střely Mojžíš, další rána připravila o pár zubů útočníka Ondřeje. Straka pak v závěru první části poslal puk do jízdy Tonovi, který se fantastickým zrychlením ve středu hřiště dostal až před Trvaje. Znojemský gólman mu vyrazil naproti a včas zažehnal hrozící nebezpečí.

Trvaj v brance nevydržel

Druhou třetinu začala Sparta stejně dobře jako tu úvodní. Při přesilové hře ve 23. minutě přihrál Hlinka z pravého kruhu na modrou čáru Pilařovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě.  Za hosty zahrozil před Břízou v polovině zápasu Ludvík po nahození Erata z pravé strany. Zaskočit se nenechal ani Trvaj po nenápadné teči Kašpaříka.

Znojmo tradičně zaspalo i začátek poslední třetiny. Jarešovu rozehrávku vypíchl Hlinka, vyměnil si puk s Kratěnou, a dostal Spartu už do třígólového vedení. V 51. minutě už to bylo 4:0, když jeli Marek s Tonem  na jednoho obránce hostí, a prvně jmenovaný si vychutnal znojemského brankáře.

To už došla Trvajovi trpělivost a pustil do branky náhradníka Suchana. Na druhé straně se pomalu chystal oslavovat svou další nulu v play-off Bříza, ale tento plán mu pět minut před koncem překazil tradiční střelec na Spartě Dopita po ideální přihrávce Ludvíka. Stejný hráč ještě trefil v závěru tyč.

Sparta Praha - Znojemští Orli 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Dragoun (Stehlík, M. Růžička), 23. Pilař (J. Hlinka), 44. J. Hlinka (O. Kratěna), 51. Marek (Ton) - 55. Dopita (Erat, Ludvík). Rozhodčí: Rejthar, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 12 124.
Sparta: Bříza - Ptáček, Stehlík, Hanzlík, Tabaček, Černošek, Pilař, Vykoukal - Ton, Marek, Kašpařík - Kratěna, Hlinka, Chabada - Sivek, Straka, Netík - Dragoun, Langhammer, Růžička. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.
Znojmo: Trvaj - Bičánek, Němeček, Jareš, Čakajík, Mojžíš, Nikolov, Šmach, Chvátal - Erat, Dopita, Ludvík - Štefanka, Pucher, Mikulík - Plášek, Haman, Ondřej - Beroun. Trenéři: Miloslav Hořava a Jan Votruba.
Stav série: 2:1.

Reklama

Související témata: