Hlavní obsah

Znojmo vytrestaly tragické vstupy do třetin

PRAHA

Znojemští hokejisté vůbec nezvládli třetí utkání semifinálové série se Spartou, když jim pokaždé utekly začátky jednotlivých částí. Maximálně čtyři minuty v každé třetině trvalo hráčům Sparty, než překonali Trvaje ve znojemské brance. Moravský celek tak musel neustále dotahovat a ubývalo mu sil. Navíc přišel o útočníka Ondřeje.

Článek

Z bleskových úderů Sparty v začátcích třetin byl rozčarovaný i brankář Znojma Jiří Trvaj. "Ale v hlavě mi to nějak neleží, s tím se už nedá nic dělat," tvrdil gólman, jenž po čtvrtém gólu Sparty pustil do branky náhradníka Suchana. "Už za stavu 3:0 to vypadalo, že s tím moc neuděláme, natož pak po další brance. Trenér mne pak odvolal," řekl Trvaj.

"Začátky třetin jsme dneska absolutně nezvládli. Hráči dělali spoustu chyb, musíme se toho příště vyvarovat," smutnil po zápase kouč Znojma Miloš Hořava. Pro úterní čtvrtý zápas bude navíc postrádat útočníka Zdeňka Ondřeje, jemuž puk vystřelený jedním ze sparťanských hráčů zřejmě zlomil čelist. "Odvezli ho do nemocnice a bude muset podstoupit operaci, sezóna pro něj skončila," dodal Hořava.

Pilař si potřeboval odpočinout

Ze sestavy Sparty zápas zase nedohrál Karel Pilař. "Chtěl jsem si jen odpočinout, dohodli jsme se tak s trenéry," řekl po zápase hráč, jehož před sezónou trápily problémy se srdcem. "Když jsme dali gól na 3:0, tak už byl zápas celkem v klidu. A máme tu dost kvalitních obránců," přidal Pilař další důvod svého odstoupení.

Zápas si naproti tomu hodně užíval jeho spoluhráč Michal Dragoun, jenž nastoupil v semifinálové sérii poprvé a hned vstřelil branku. Už ve čtvrté minutě tečoval za Trvajova záda střelu Stehlíka. "Jsem hodně šťastnej, vždyť to bylo moje vůbec první střídání v semifinále," zářil Dragoun. "Trenér chtěl, aby jsme od začátku chodili před branku. Jsem rád, že se mi hned povedlo úspěšně tečovat," vykládal.

Reklama

Související témata: