Hlavní obsah

Pilař: Trvaj se z toho určitě vyspí

Marek BurkertSport.czPrávo

Hokejisté pražské Sparty porazili ve třetím semifinále Znojmo 4:1 a udělali další krok k postupu do finále. Gólem k výhře pražského celku přispěl i obránce Karel Pilař, i díky jehoř trefě poprvé v sérii střídal znojemský gólman Jiří Trvaj.

Článek

Druhý zápas ve Znojmě vám moc nevyšel, bral jste třetí souboj jako příležitost pro osobní odvetu?

Ten pátek mě dost mrzel, ale vyhrát jsme chtěli všichni.

Pálili jste na Trvaje skoro odevšad, tahle taktika vám stoprocentně vyšla.

V play-off je to nutnost. Střílet musíme, aby se puky odrážely správným směrem. Že dám gól mě ani nenapadlo, pálil jsem spíš na teč.

Už ve třetím zápase v řadě jste se trefili v úvodu. Čím to?

Je to nejspíš náhoda, možná jsme ale trochu připravenější než Znojmo.

Dvanáct tisíc lidí v zádech a širší kluziště. Pomáhá vám to setřást nervozitu?

Lidi nám pomůžou vždycky. Na pondělí se sešla skvělá návštěva. Jsem tu dva roky a nezažil jsem, že by tak chodili na hokej. Loni přišli jen na Jágra. Párkrát jsem ale zažil, že velká návštěva byla i nevýhoda. Obecenstvo nás hnalo a my to vzadu otevřeli. Snad se to letos nestane, máme zkušený tým.

V průběhu třetí třetiny jste odstoupil. Proč?

Chtěl jsem si odpočinout. Když dal Jarda Hlinka na 3:0, tak jsem se domluvil s trenéry, že půjdu do kabiny. Přece jen ještě nejsem úplně stoprocentní. Navíc beků máme dost.

Jak je těžké ubránit Jiřího Dopitu?

Sice dal branku, ale celkem se nám to daří. Musíme si dát pozor i na jiné hráče. Ale k výkonu Znojma se nebudu vyjadřovat.

Trvaje jste vyhnali z branky, může se to podepsat na jeho psychice?

Ale ne, je to profík. V prvním zápase mu kluci dali tři nájezdy přes kopírák a on druhý den chytal skvěle. Určitě se z toho vyspí a hodí to za hlavu.

Konec zápasu jste viděl v kabině. Překvapilo vás Znojmo tím, že makalo až do poslední vteřiny?

My už vedli o čtyři góly, to člověk má v hlavě, že je konec. Je to malá kaňka, ale zažil jsem to několikrát. Již bylo rozhodnuto.

Reklama

Související témata: