Hlavní obsah

Znojmo se nevzdává a slibuje Spartě vyřazení

Tomáš FlieglSport.cz

Jen krůček od finále jsou po úterní výhře nad Znojmem hokejisté pražské Sparty. Přestože ale v sérii moravský celek prohrává, nehází flintu do žita. "Počítáme s tím, že se do Prahy ještě vrátíme a Spartu vyřadíme," říkal odhodlaně po čtvrtém semifinále jediný úterní znojemský střelec Milan Mikulík.

Článek

Plán je to odvážný, za stavu 1:3 na zápasy jsou spíše na koni sparťané. Přestože ve čtvrtém utkání byli povětšinu duelu pod tlakem aktivnějších Orlů. "Mohli jsme být spokojení jenom se skóre. Oni na nás vlítli a my nestíhali. Zaskočili nás," řekl střelec úvodní branky Sparty Jaroslav Hlinka.

Spokojený se zápasem byl i přes prohru trenér Znojma Jan Votruba. "Oproti včerejšku to byla velká proměna, odehráli jsme lepší zápas. Měli jsme dobrý pohyb, tlačili jsme se více do branky. Ale nedokázali jsme své šance proměnit, i díky výbornému Břízovi. Diváci každopádně viděli špičkový hokej," říkal na pozápasové tiskové konferenci čtyřiačtyřicetiletý rodák z Děčína.

Výhru přes lepší výkon soupeře samozřejmě bral i kouč domácích František Výborný. "Takové je play-off, jsem rád že jsme zápas zvládli po psychické stránce a vydřeli výhru. Čekali jsme těžší utkání, což se od první minuty potvrdilo," uvedl domácí trenér.

František Výborný si pochvaloval i podporu diváků, kterých na oba domácí semifinálové duely Sparty přišlo přes dvanáct tisíc. "Z lidí jsme nadšení, hraje se hne jinak. Fanoušci začali chodit po Vánocích, kdy už někteří ani nedoufali v play-off. O to víc si to teď užívají," pochválil zaplněnou sportovní halu trenér Sparty.

Semifinálová série Znojmo - Sparta se nyní opět přesouvá do Znojma, kde je ve čtvrtek na programu pátý zápas. Pokud Sparta zvítězí, bude ve finále.

Reklama

Související témata: