Hlavní obsah

Brankář Turek zatím na reprezentaci nemyslí

PRAHA

V zápasech play-off podával skvělé výkony srovnatelné s jeho nejlepší formou minulých let. Brankář Českých Budějovic Roman Turek dotáhl svůj tým překvapivě až do semifinále a byl největší oporou Jihočechů. Navíc ukázal, že by i ve svých 35 letech byl mimořádně platným hráčem pro českou reprezentaci. Ta se pomalu začíná připravovat na mistrovství světa v Lotyšsku.

Článek

"Teď skončily zápasy play-off, jsem ještě myšlenkama někde úplně jinde. Potřebuju pár dní, abych si to mohl všechno nechat projít hlavou," nechtěl se Turek ještě na téma reprezentace moc bavit včera těsně po skončení semifinálové série se Slavií.

Přesto se zdálo, že národní tým ještě nebere jako definitivně uzavřenou kapitolu. "Teď ještě nevím. Navíc to přece nezáleží jenom na mně," nechtěl dávat najevo žádná unáhlená stanoviska. To ještě nevěděl, že už dnes obdrží od hlavního trenéra Aloise Hadamczika pozvánku do přípravy národního týmu. Na pondělním srazu ale ještě bude chybět, k mužstvu se zřejmě připojí později.

Příští měsíc šestatřicetiletý Turek vychytal v roce 1996 pro samostatnou českou reprezentaci první titul mistrů světa ve Vídni. Pár měsíců nato se ještě zúčastnil Světového poháru, od té doby v národním týmu chyběl. Odchovanec budějovického hokeje během kariéry okusil i zápasy německé ligy a především NHL, kde chytal za Dallas, St. Louis, a Calgary. V roce 1999 získal s Dallasem Stanleyův pohár.

Reklama