Hlavní obsah

Chabada se vrátil do týmu Sparty, v zápasech bude ale jen divákem

PRAHA

Kapitán hokejové Sparty Martin Chabada už je zase při finálové sérii s týmem, ale zápasy bude muset nervózně sledovat jen ze střídačky. O boj o titul se Slavií přišel kvůli akutnímu zánětu slepého střeva a po páteční operaci pro něj sezóna skončila. Úspěšný start svých spoluhráčů sledoval ještě z nemocničního lůžka v televizi, teď už bude součásti týmu jak v při tréninku, tak při zápasech.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Chabada v semifinále proti Znojmu

Článek

Ve čtvrtek se možná postaví k mužstvu na lavičku, podobně jako byl s Českými Budějovicemi v play off zraněný útočník Radek Bělohlav. "Budu chtít být co nejblíže," řekl ve středu novinářům Chabada.

Ve čtvrtek si užíval cestou ze Znojma postup do finále, a i když měl bolesti břicha, netušil, že si v něm nezahraje. "Strašně to mrzí, ale na druhou stranu mohu být rád, jak to dopadlo. Doktoři říkali, že to bylo za pět minut dvanáct a mohl jsem mít následky i na celý život," ulevil si po páteční rychlé operaci.

Nervy u televize

Těší se, že ve zbývajících zápasech bude opět v centru dění. U televize prožíval nervy, o které se teď podělí se spoluhráči. "Byl jsem u televize hodně nervózní. Uvidíme, jak to bude vypadat v hale. Občas jsem od obrazovky raději odcházel," popsal osmadvacetiletý Chabada. Hokej mu zpestří jednotvárnou náplň dne. "Jinak odpočívám a lítám po doktorech," podotkl.

Sparta v letošním play off vyhrála ve své hale všech pět zápasů a věří, že kouzlo domácího prostředí bude působit i ve finále. "Hrát doma, to je vždycky výhoda. Máme tady zažité návyky, nemusíme třeba hledat prostory pro rozcvičení a máme k dispozici posilovnu. Taky předpokládáme, že doma přijde více sparťanů," uvedl Chabada, který je po Martinu Štrbovi dalším klíčovým útočníkem, s nímž nemohou trenéři počítat. Štrbu vyřadilo zranění kolena po zákroku znojemského beka Radima Bičánka.

Před čtvrtečním předzápasovým rozbruslením přinese Chabada spoluhráčům od manželky koláč. Podobně jako v týmu Slavie i sparťanskou kabinou před tréninky zavoní sladká pozornost od drahých poloviček. "Přinesu něco k snídani, aby kluci měli dost síly večer na zápas," slíbil Chabada. Sám je však na dietě a musí se hlídat. "Já můžu bramborovou kaši, mleté maso, jinak jen suché a vodu," dodal.

Reklama

Související témata: