Hlavní obsah

Divíšek zase z ústraní útočí na titul

PRAHA

Jestli se bude opakovat loňský příběh hokejisty Tomáše Divíška, mohou se slávisté už teď radovat z titulu. Urostlý centr se loni v play off postupně herně zvedal a na jeho konci výrazně pomohl Pardubicím k nejvyšší extraligové poctě. Letos zatím minulou sezónu kopíruje. Povstal z prachu čtvrté řady a v pondělí zařídil vítězný gól ve druhém finále proti Spartě, jímž Slavia vyrovnala stav série na 1:1.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Divíšek ze Slavie bojuje o puk s jedním ze vsetínských hokejistů.

Článek

Na mistrovskou sezónu myslí v poslední době čím dál víc. A nejen proto, že má na dosah další titul a jako jediný v republice má šanci, že pohár obhájí. "Hodně jsem o obou sezónách přemýšlel. Oba roky jsem si zahrál finále, ale jinak jsem si to pěkně vyžral," řekl dnes Divíšek v rozhovoru pro ČTK.

V obou sezónách provázely výborného útočníka zdravotní potíže: loni zmeškal skoro půl ročníku, letos jen o kousek méně. Přitom málokdo by na začátku sezóny řekl, že Divíšek skončí na periferii týmu. Na srpnovém turnaji EHT v Liberci byl centrem prvního útoku národního mužstva. Ve Slavii dostal přednost před Tomášem Vlasákem a začal uprostřed druhého útoku.

Začátek byl výborný

Svými výkony tlumil zklamání fanoušků ze ztráty Josefa Vašíčka, jenž se po skončení výluky vrátil do NHL. "Začátek jsem měl výbornej," zavzpomínal Divíšek. Jenže v listopadu přišla černá zpráva: poraněné vazy v kotníku, sádra a několikatýdenní pauza. "Bylo strašně těžký dostat se pak zpátky, doháněl jsem to celou sezonu. I teď během play off jsem trénoval víc než ostatní," uvedl.

Možná, že pro šestadvacetiletého útočníka ještě sezóna ztracená není. Sám ví, že stačí jeden moment a kolo osudu se zase otočí. Loni si Michal Mikeska zranil záda a Divíšek místo něj v semifinále a ve finále zaskakoval v útoku mezi Hejdukem a Bulisem.

Přišlo to samo

Teď se v druhém finálovém duelu povedlo jeho řadě úvodní střídání a najednou byl stokilový silák k nepoznání. Naservíroval Vondrkovi pas na vítězný gól, po individuální akci předložil puk před prázdnou branku Dudovi, měl i další šance. "Připravoval jsem se jako na ostatní zápasy, žádnou změnu jsem nedělal. Přišlo to samo. Dostali jsme malinko víc prostoru a hned se cítím líp, pomohlo mi to na psychiku," prohlásil.

Je zvyklý být součástí úspěšné firmy. "V Pardubicích i na Slavii jasně před sezónou řekli: 'Chceme hrát finále'. To se mi líbí, není prostor pro nějaké alibi," řekl. Oba týmy jsou na nejvyšší úrovni, přesto je mezi nimi jeden velký rozdíl. "Chybí mi pardubičtí fanoušci, kteří fandí, i když prohrajeme. Tady bylo na hodně zápasech ticho," posteskl si Divíšek.

Reklama

Související témata: