Hlavní obsah

Naše chyby snad už ani nejsou náhoda, hořekoval Weissmann

Opravdové déjavu zažívají příznivci Sparty a Slavie ve finálové sérii hokejové extraligy. Slavii patří úvodní dvě třetiny, v té závěrečné ale zvadne a Sparta otočí vývoj. Stejný vývoj měly oba finálové duely v holešovické T-Mobile aréně. Pokud Sparta ještě jednou zvítězí, bude mistrem.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Závar před brankou Sparty ve finále extraligy.

Článek

"Sparta zasloužené vyhrála. Scénář se opakuje stále dokola. Odehrajeme dvě dobré třetiny, pak přijde hrubá chyba a soupeř se dostane do hry," smířeně konstatoval po zápas asistent Slavie Ondřej Weissmann. "Takovéhle hrubé chyby už ani nejsou náhoda," dodal.

Štěstím zářil na pozápasové tiskové konferenci domácí asistent Marián Jelínek. "Ode dneška budou slavit Velký pátek nejen křesťané, ale všichni sparťané. Otočit znovu průběh utkání proti týmu jako má Slavia, to zaslouží velký kompliment. Jsme na hráče pyšní, všichni předvedli hokejovou fantazii," rozplýval se Jelínek.

Sparta potřetí ve finálové sérii v závěrečném dějství zlikvidovala náskok soupeře a zasadila smrtelný úder. "Přiklonilo se k nám pochopitelně i štěstí. Tak jsme hned zavřeli dveře, aby nám neuteklo," popsal důležitého spojence holešovických domácí asistent.

Na Pilaře nikdo netlačí

Čtvrté finále nedohráli hráči na obou stranách, slávista Sobotka měl potíže s ramenem, domácí Pilař odstoupil v polovině duelu pro celkovou slabost. "Karel si diktuje zatížení. Ví sám nejlíp, kolik vydrží. Ani my ani doktoři si netroufneme na něj tlačit, svůj stav zná nejlíp. Když řekne, jde z ledu," vysvětlil Jelínek.

Slavia opět doplatila na katastrofální přehmat v rozehrávce. "Před třetí třetinou jsme hráče upozorňovali na chybu, ale pak stejně po patnácti sekundách inkasovali. To už ani není náhoda, "poznamenal Weissmann. Hostům nepomohly ani dvě trefy zkušeného Iva Proroka. "Jinak ale někteří naši starší hráči nejsou v optimální formě. Dřou, ale pohoda tam není," připustil Ondřej Weissman. "Zatím ale není nic rozhodnuto, zbraně rozhodně neskládáme," upozornil slávistický asistent.

Reklama

Související témata: