Hlavní obsah

Finálové drama přitáhlo víc diváků než Jágr

PRAHA

Extraliga má nový rekord! Pondělní pátý zápas finále přilákal do ochozů Sazka Areny 16 182 diváků. Víc se jich na duelu nejvyšší samostatné české soutěže ještě nikdy nesešlo. "Úplně nás mrazilo v zádech, když jsme to viděli," přiznával sparťanský útočník Jan Marek.

Článek

Překonání čísla, které dominovalo extraligovým statistikám od návštěvy Jágrem taženého Kladna v minulé sezóně, se očekávalo praktický každý finálový duel hraný v největší české hale. Až včera se ale zaplnila i místa v tzv. klubových patrech i téměř všechny luxusní sky boxy. Návštěvě, které nahrálo i Velikonoční pondělí, tak nemohla konkurovat ani v pátek vyprodaná T-Mobile Arena, do níž se vešlo "jen" 14 189 návštěvníků.

Možný poslední zápas sezóny si nenechaly ujít ani významné osobnosti politického, kulturního a sportovního života. Duel navštívila se svoji suitou bodyguardů i hlava státu Václav Klaus. Utkání sledoval český prezident v hledišti po boku slávistického obchodního manažera Ladislava Blažka a jeho přivítání v hledišti doprovázely smíšené reakce.

Ale teprve když se na kostce nad ledem objevil rovněž na zápase přítomný premiér Jiří Paroubek, ozval se ohlušující pískot. Do Sazka Areny zamířila i ikona fotbalové Sparty Horst Siegl v doprovodu baviče Richarda Genzera.

Samotný zápas provázela tradiční "bitva" více či méně vtipných transparentů, v nichž se oba fan cluby předhánějí po celou sérii. Když ale na kostce slávistický fanoušek mával transparentem "Smrt Sivokovi" v narážce na protislávistické invektivy fotbalové záložníka Sparty, obraz rychle ztmavl a pořadatelé divákovi papírový kartón s textem odebrali.

Více shovívavosti pak projevili vůči velkému transparentu slávistického "kotle" s textem "Smrt Spartě a všem jejím fanouškům", jenž jako první výrazněji vybočil z jinak vcelku slušně vedeného povzbuzování v průběhu celé finálové série.

Reklama