Hlavní obsah

Výborný: Dokázali jsme se dostat z absolutního dna

PRAHA

Hokejová válka o Prahu je dobojována. Sparťané v šestém finálovém zápase porazili svého největšího rivala Slavii 3:0 a slaví znovu po čtyřech letech extraligový titul. Podceňovaná parta kolem trenéra Františka Výborného, který v průběhu sezóny nahradil u kormidla trápícího se týmu Jaromíra Šindela, dokázala ve finálové sérii play-off porazit favorizovanou Slávii 4:2 na zápasy.

Článek

"Když jsem přebíral tenhle tým v průběhu sezóny, tak ani největší snílek neuvažoval o titulu. Dokázali jsme se zvednout z absolutního dna. Při posledním triumfu v roce 2002 jsme byli favorité a obhajovali jsme svoje pozice. Teď to bylo mnohem těžší, protože po postupu do play-off nikdo nepočítal, že se dostaneme tak daleko," řekl po utkání trenér vítězů František Výborný.

"Jako osobní úspěch to tolik neberu, jsem rád hlavně za naše fanoušky, kteří byli po celé play-off neskuteční a i díky nim jsme ve vyřazovací části ani jednou doma neprohráli, což bylo klíčové pro zisk titulu," dodal Výborný.

"Měli jsme mezi posledními dvěma zápasy čtyři dny volna, takže jsme si výborně odpočinuli a zregenerovali síly. Do zápasu jsme skočili naprosto v pohodě, i když to bylo velmi vyrovnané utkání," řekl k utkání sparťanský bek Richard Stehlík.

"U prvních dvou gólů se nám perfektně dařilo nacházet Fraňkem vyražené puky ve skrumáži před brankou a dorážet je," připomněl útočník Sparty Jakub Langhammer situaci před prvním gólem Sparty, kdy se mu podařilo dopravit slávistickým gólmanem vyražený puk za jeho záda.

Pro obránce Jana Nováka to bylo už druhé prohrané finále se Slávií za poslední tři roky. "Je to pro nás určitě zklamání, šli jsme do série jako velký favorit. Mám pocit, že jsme dnes velké chyby neudělali, ale nic nám tam prostě nespadlo nebo nás Bříza neskutečně vychytal," zmínil Novák neprůstřelnost loučící se sparťanské brankářské legendy.

"Můžeme Spartě akorát pogratulovat. Celé play-off jsme se trápili se střeleckou úspěšností a ve finále se Spartou jsme na to doplatili," dodal sportovně Novák.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články