Hlavní obsah

Hokejisté Sparty završili pohádkový příběh titulem

PRAHA

Každý rok je to stejné, jen obsazení se mění. Po skončení letošní finálové série hokejové extraligy smutnila Slavia, triumf si vychutnávala Sparta. Pohádkový příběh. Stačí si vzpomenout na listopad 2005, kdy trenér Výborný přebíral zdecimovaný tým. Tenkrát jen největší snílek uvažoval o tom, že si Sparta na konci sezóny vychutná tradiční song We are the champions pro vítěze soutěže.

Foto: čtk

Radost hokejistů Sparty

Článek

Dvanáct sekund před koncem zvedl gólman Sparty Petr Bříza ruce nad hlavu a začal v brankovišti poskakovat radostí jako malý kluk. V jednačtyřiceti letech si lepší konec kariéry nemohl ani představit. Rozloučil se jako mistr, navíc vychytal proti městskému rivalovi nulu. "Pohádkový konec," říkala po zápase sparťanská opora.

Pak už Bříza jen čekal, až bouřící hala odpočítá poslední vteřiny extraligové sezóny a obklopí jej radující se spoluhráči. Nadšený chumel domácích hráčů skončil v rohu kluziště před kotlem Sparty, přiběhli i zranění Martinové Chabada a Štrba.

Všichni společně se vydali na čestné kolečko a děkovali vyprodané T-Mobile aréně. Finálová série měla fantastickou atmosféru, všechny zápasy navštívilo průměrně 14,5 tisíce diváků. "Kulisa byla úžasná, bylo to neskutečné finále. A navíc fér," upozornil po zápase trenér poraženého celku Vladimír Růžička. Slávisté jen smutně postávali u své střídačky a chvílemi zdravili děkující kotel svých příznivců. Nebyli horší, ale nedokázali ve finále najít recept na hvězdu série - Petra Břízu.

Věčně druhá Slavia

Zatímco kustodi Sparty sbírali z hrací plochy poházené vybavení, na ledě se objímal trenér Sparty František Výborný s ředitel holešovického klubu Viliamem Sivkem. Ten měl přes ramena přehozený nachystaný dres se svým jménem a nápisem Mistr 2006. Stejný měli všichni sparťané.

Na led si pro medaili zašli i zranění slávisté Vladimír Sobotka a Tomáš Vlasák, hosté museli při přebírání stříbrných placek strpět jízlivé skandování "Věčně druhý". Vladimír Růžička si medaili ihned sundal, stejně jako několik dalších poražených finalistů.

Kratěna oslavil narozeniny parádně

Sedmnáct minut před osmou hodinou si oba týmy naposledy podaly v sérii ruce, o tři minuty později už kapitán Sparty Ondřej Kratěna převzal obří pohár pro vítěze soutěže a odvezl jej ke svým spoluhráčům. Pro Kratěnu možná rutina, vždyť nejvyšší českou soutěž vyhrál už pošesté. Navíc si dal krásný dárek k 29. narozeninám, které slavil právě v den šestého finále.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články