Hlavní obsah

Pardubice - Vítkovice 2:3 SNUjčík zařídil pro Vítkovice srovnání série

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Koukal 1 : 0
23. Ujčík 1 : 1
30. Zohorna 2 : 1
40. Kaňa 2 : 2
70. Ujčík 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic vyhráli v druhém duelu čtvrtfinálové série na ledě Pardubic 3:2 po samostatných nájezdech a vyrovnali v sérii na 1:1 na zápasy. O výhře Ostravanů, kteří se museli obejít bez zraněného brankáře Romana Málka, rozhodl vítěznou trefou v rozstřelu Viktor Ujčík. Klání na čtyři vítězné duely pokračuje v pondělí a v úterý v ostravské ČEZ Aréně.

Článek

Vítkovice se musely obejít oproti čtvrtečnímu úvodnímu duelu bez své brankářské jedničky Málka i beka Kudělky, takže v brance nastoupil od začátku Šindelář a v obraně naskočil Sedlák. Hned v úvodní minutě podržel svůj tým domácí gólman Růžička, když kryl Húževkovu šanci. Potom ale příležitosti na obou stranách chyběly.

Hosté se ubránili i při trestu Tomáše Káni, v desáté minutě pak minul branku Cetkovský, který zamířil mimo poté, co pokračovala akce po jeho ataku Sedláka, který zůstal ležet v rohu kluziště. V 15. minutě šli pykat zároveň vítkovičtí beci Trnka a Ovčačík a Pardubice po 69 vteřinách přesilovku pěti proti třem využily, když se vleže prosadil kapitán Koukal.

Druhé dějství přineslo už více šancí i branek. Nejdříve se dostal do úniku pardubický útočník Kolář, ale Šindeláře nepřekonal. Ve 23. minutě na druhé straně vysunul Burger Ujčíka, který pohotově otočkou převzal puk na modré čáře a střelou na vyrážečku nejlepší kanonýr v historii play off vyrovnal. Do vedení se vrátili domácí ve 30. minutě ve vlastním oslabení, když přečíslili soupeře a po Rákosově přihrávce skóroval stejně jako ve čtvrtečním utkání Zohorna.

Kolářovu chybu potrestal Káňa

Vyrovnat mohl Burger, jehož dorážku zachraňoval za překonaným Růžičkou Starý. Ve 34. minutě pomohla hostům po Havířově tečované střele tyč. Vítkovice stihly smazat ztrátu 41 vteřin před koncem druhé části, když obránce Kolář ztratil při hře čtyř proti čtyřem puk za vlastní brankou, Ovčačíka ještě vychytal Růžička, ale na dorážku Jana Káni už nestačil.

V úvodu třetí třetiny se hosté ubránili při Ovčačíkově trestu a ve 44. minutě ujel Cetkovský, ale Šindelář opět svůj tým podržel. Další šanci měli domácí při svém oslabení, kdy opět přečíslili Ostravany, ale po přihrávce útočníka Koláře nezamířil přesně Koukal. Do dalších šancí už oba týmy soupeře nepustily a muselo se prodlužovat.

Na konci nastavení mohl rozhodnout útočník Kolář, ale zblízka trefil Šindeláře. Na nájezdy nastoupil místo domácího Růžičky Salfický, který kryl pokus Šedivého, ale Ujčík i Burger jej překonali. Na straně domácích neuspěli Koukal ani útočník Kolář.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Vítkovice Steel 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Koukal (Kolář I, Somík), 30. T. Zohorna (Rákos, Kolář II) - 23. Ujčík (Burger), 40. J. Káňa (Ovčačík), rozhodující sam. nájezd Ujčík. Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 9847. Stav série: 1:1.
Pardubice: M. Růžička (na nájezdy Salfický) - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Havíř, Kolář II - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Markovič, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Cetkovský, T. Zohorna, Rákos. Trenéři: Hynek a Lubina.
Vítkovice: Šindelář - Sloboda, Sedlák, Punčochář, Trnka, Ovčačík, Voráček - J. Sýkora, Húževka, T. Káňa - Ujčík, Burger, Klimek - Pohl, Štefanka, Szturc - Šedivý, Strapáč, J. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice