Hlavní obsah

Litvínov - Budějovice 1:4České Budějovice s Kovářem v brance po letech uspěly v Litvínově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. M. Michálek 0 : 1
30. Šimánek 0 : 2
50. Hanzal 0 : 3
55. Ference 0 : 4
58. Stříteský 1 : 4
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 28. kole extraligy Litvínov na jeho ledě 4:1 a na Stadionu Ivana Hlinky tak v základní hrací době uspěli poprvé od ledna 2009. V brance Jihočechů se objevil uzdravený Jakub Kovář, tři ze čtyř branek Mountfieldu vstřelily posily z NHL. Útočník Martin Hanzal si připsal gól a dvě asistence.

Článek

Kovář nastoupil poprvé od 23. září, první šanci zápasu ale likvidoval jeho protějšek Francouz. Akci Mertla, který si ve středním pásmu obhodil Posmyka a řítil se sám na litvínovskou branku, ale Francouz zlikvidoval.

V 7. minutě nabil Kubinčák zpoza branky Balážovi, ten ale střelou bez přípravy Kováře příliš neohrozil. Do další litvínovské šance se dral aktivní Kubinčák, který se individuálně dostal až na dostřel, ale Jank mu nenechal prostor na zakončení.

Na druhé straně se v 18. minutě poprvé ukázala trojice z NHL. Prospal z vlastní třetiny přihrál Hanzalovi, ten z první našel Michálka, který uháněl vstříc Francouzovi a střelou mezi betony otevřel skóre.

Ve 24. minutě Michálek prověřil Francouze střelou z mezikruží, ale pouze mu vyprášil betony. Za domácí kontroval o čtyři minuty později z ojedinělé šance Černý. Obkroužil branku, ale Kovář byl u své levé tyčky včas. Hosté šli zaslouženě do dvoubrankového vedení v polovině utkání, kdy Květoň našel před brankou Šimánka, jemuž stačilo jen nastavit hůl a poté se mohl se svými spoluhráči radovat.

Ve 45. minutě střílel Frolík a dorážel Černý, ale Kovář svůj tým podržel. O dvě minuty později se přes Posmyka uvolnil Hanzal, ale bekhendem branku netrefil. V 50. minutě Šimánkovu nepovedenou střelu usměrnil bruslí za Francouze Hanzal. Na druhé straně šel sám na Kováře Hübl, ale opět se zaskvěl hostující brankář. A tak se ještě jednou ukázali hosté, Ference vystřelil od pravé mantinelu a puk skončil až za překvapeným domácím brankářem. Verva se dočkala alespoň čestného zápisu, když Stříteský od modré upravil skóre na 1:4 a překazil tak Kovářovi čisté konto.

HC Verva Litvínov - HC Mountfield České Budějovice 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 58. Stříteský (Majdan) - 18. Michálek (Hanzal, Prospal), 30. Šimánek (L. Květoň), 50. Hanzal (Šimánek, Michálek), 55. Ference (Hanzal, Prospal). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 3895.
Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, Zeman, Kouslík, Holub, Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Baláž, Martin Frolík, Kubinčák. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.
České Budějovice: Jakub Kovář - Ptáček, Jank, Ference, Vráblík, Kolarz, Vydarený - Dej, Mertl, Podlešák - M. Michálek, Hanzal, Prospal - Kotalík, Šimánek, L. Kohn - Langhammer, Knotek, L. Květoň. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.

Reklama

Související témata: