Hlavní obsah

Zlín nám jako soupeř asi sedí, říká liberecký hokejista Filippi

Liberec

Nepovedený ročník zatím prožívají liberečtí hokejisté, kteří se po vydřené páteční výhře nad Zlínem 2:1 v prodloužení dokázali odlepit ode dna tabulky. Právě proti druhému celku extraligy by ale Severočeši hráli paradoxně rádi co možná nejčastěji, alespoň tomu napovídají vzájemné zápasy této sezóny, protože Liberec všechny tři vyhrál a nechal soupeři pouze jediný bod.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filippi posílá puk za záda zlínského brankáře Sedláčka.

Článek

„Možná nám Zlín trochu sedí jako soupeř," řekl novinářům střelec prvního pátečního gólu Bílých Tygrů Tomáš Filippi. „Fakt nevím. Ale rozhodně na ně asi nic speciálního nemáme. Jsme v situaci, kdy se musíme snažit porážet každého a nekoukat, kolikátý je kdo v tabulce," dodal dvacetiletý útočník.

Liberec přitom již v minulém kole dokázal vydolovat bod na ledě vedoucí Plzně. „Možná je to tím, že jsme tam, kde jsme. Soupeř nás maličko ze začátku podcení a my bojujeme. Když pak chce soupeř zapnout, tak už jsme alespoň trochu ve hře, a tím to je. Rozhodně to není tím, že bychom se vyhecovali jen na týmy ze špičky. My musíme být vyhecovaní na každého," přemítal Filippi.

Zápas proti Plzni vzpruhou

Sám přispěl k důležité výhře trefou při vlastním oslabení. „Puk šel od nás ze třetiny, já se k němu dostal, podařilo se mi dostat se před obránce a byl jsem sám před brankářem. Byl trochu povyjetý z branky, tak jsem hned šel do forhendového blafáku a vyšlo to," popsal střelu.

Jeho spoluhráč Roman Vlach se domnívá, že svěřencům kouče Filipa Pešána pomohl do určité míry zápas na plzeňském ledě, byť ho nakonec Bílí Tygři končili jako poražený tým. „Myslím, že zápas s Plzní nám psychicky trochu pomohl, snad i těch pět nastřílených gólů," připomněl Vlach přestřelku, kterou Plzeň vyhrála 6:5 v nájezdech.

Sám absolvoval proti Zlínu další rodinný souboj, neboť na soupeřově střídačce stál otec Rostislav Vlach. „Teď už to tolik neprožívám, viděli jsme se chvíli před zápasem, popovídali jsme si, ale nijak zvláštní už to není," řekl. „Navíc na svátky jedu pochopitelně domů, takže to rozebereme doma," ujistil Vlach mladší.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín