Hlavní obsah

Plekanec skončil s nevolností v nemocnici, Jágr se bez něj cítil poloviční

Martin KézrPrávo

Silná žaludeční nevolnost, která si vyžádala preventivní převoz do nemocnice, nedovolila elitnímu kladenskému centru Tomáši Plekancovi dohrát extraligový souboj s Třincem. Hrající majitel klubu Jaromír Jágr ztratil věrného parťáka, a přestože skóroval už v šestém utkání po sobě, oslabení Rytíři v přímém souboji o třetí příčku nejvyšší domácí hokejové soutěže podlehli Třinci 1:4.

Článek
Fotogalerie

Po zranění Patery tak Kladno postihla další citelná ztráta na postu středního útočníka. "Lehce zkolaboval. Udělalo se mu špatně. Je možné, že měl nějakou virózu. Odjel na vyšetření do nemocnice. Víc k tomu zatím nemohu říci, protože nemáme žádné bližší zprávy," řekl na tiskové konferenci po utkání asistent kladenského kouče Jiří Kopecký.

„Bez Plekance jsem se cítil poloviční. Problémy se na nás nabalují. Je to jako sněhová koule, která se valí z kopce dolů," krčil rameny Jaromír Jágr, jenž 147 sekund před koncem připravil třineckého Hrubce o premiérové čisté konto v Tipsport extralize.

Kontaktní kladenský gól ale přišel pozdě, hosté měli tou dobou už čtyřbrankový náskok. „Třinec byl celou dobu lepší. My nehráli, co bylo potřeba a těžko myslet na body, když nebruslíme ani pořádně nebojujeme," zlobil se Jágr, jenž stejně jako minule zůstal mezi kladenskými střelci osamocen. „Těžko mít radost z těch tref, když skóre z posledních dvou utkání máme 2:9."

S centry to mají na Kladně divoké

Kladno soupeře přestřílelo, jenže bez efektu. „Třinec měl lepší pohyb, my nedokázali hrábnout," tvrdil Jan Hlaváč, jenž od druhé třetiny zaskakoval za Plekance mezi Jágrem a Tlustým.

„Máme to s centry teď docela divoké, takže hraju, kam mě trenér postaví," říkal rozpačitě. Naopak tváře třineckých hráčů, kteří dosáhli na plný zisk z ledu soupeře poprvé od 12. října, zdobily úsměvy. „Brzy jsme vedli a nemuseli se do ničeho tlačit," líčil Martin Růžička, jemuž dvě asistence upevnily vedení v kanadském bodování.

Na Ocelářích nebylo znát, že ve středu pozdě večer hráli prodloužení s Libercem a už v devět ráno vyráželi na šestihodinovou cestu do Kladna. „Včas jsme rozjezdili nohy z autobusu a nedávaly se žádné dlouhé šichty při střídání," říkal v televizi Fanda autor úvodní branky Radek Bonk, jehož trefu sudí ověřovali u videa. „Já ale okamžitě věděl, že to musí být gól. Viděl jsem, jak se puk odrazil ven od zadní části brankové konstrukce," mínil třinecký útočník.

Reklama

Související témata: