Hlavní obsah

Hokejové Pardubice opět uvažují o novém trenérovi, oslovily Říhu

Pardubice

Vedení hokejistů Pardubic uvažuje o tom, že podruhé v sezóně vymění hlavního trenéra. V listopadu propustilo Pavla Hynka, který tým v minulé sezóně dovedl k triumfu v extralize, pod jeho nástupcem Mojmírem Trličíkem ale mužstvo v tabulce ještě kleslo a je mimo pozice zajišťující postup do play off. Majitel klubu Roman Šmidberský pro iSport.cz uvedl, že již začal jednat s Milošem Říhou.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Miloš Říha by se mohl vrátit do Pardubic.

Článek

"Uvědomujeme si, že naše situace není dobrá a promýšlíme kroky, jak ji změnit. Výměna trenéra je jednou z možností. S panem Říhou proběhla schůzka, je tedy pravda, že jsme jednali," uvedl Šmidberský.

Podle neoficiálních informací byli Východočeši rozhodnuti udělat změnu na trenérském postu již po středeční porážce na ledě Karlových Varů. Nedošlo k ní zřejmě i proto, že Říha, který nedávno skončil na střídačce Petrohradu, zvažuje i nabídky z KHL. Hned několik tamních klubů v posledních dnech odvolalo hlavní trenéry, naposledy Ufa.

V minulých dnech čtyřiapadesátiletý Říha připustil, že by se do Pardubic rád vrátil. Východočeský tým trénoval již několikrát, naposledy v sezóně 2006/07. Poté odešel do Ruska, kde vedl Spartak Moskva, Atlant Mytišči a Petrohrad.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec