Hlavní obsah

Takovou divočinu Jágr ještě nezažil. A to jsem se šetřil, smál se po kladenské výhře ve Zlíně

Hodně divoký úvod měl zápas kladenských Rytířů na zlínském ledě. V čase 9:44 byl stav 2:3 pro hosty a u všech jejich gólů si připsal nahrávku hvězdný Jaromír Jágr. Asistoval pak i u čtvrté trefy Kladna a pomohl tak výrazně ke konečné výhře 5:2. Středočeši tak uštědřili Zlínu první porážku po šesti domácích výhrách v řadě.

Článek

Nejdramatičtější z nedělního duelu bylo úvodních deset minut. "Co střídání, to gól. Něco takového se mně stalo poprvé v kariéře. Na druhou stranu jsme i góly dostali. Byl to divoký zápas a navíc poslední v tomto roce, ale někdy se to stává," řekl Jágr po utkání novinářům.

Kladenský tým uspěl ve Zlíně i přes značnou marodku, která mužstvo zasáhla. Do Zlína nepřijeli centři Pavel Patera, Tomáš Plekanec ani Michal Dragoun. "Zažil jsem zápas, ve kterém jsem nasbíral sedm asistencí, ale to jsem ještě hrál dobře. Dnes jsem se musel šetřit, neboť máme spoustu zraněných hráčů," prohlásil čtyřicetiletý forvard s nadsázkou.

"Neměli jsme ani čtyři kompletní lajny, takže jsme hráli na tři a někdy jen na dvě. I když jsem měl dobrý začátek, věděl jsem, že do zápasu nemohu jít naplno a hrál jsem jen to, co jsem potřeboval," vysvětlil Jágr, jenž v doposud 32 odehraných zápasech nasbíral 55 kanadských bodů za 31 asistencí a 24 gólů, což z něho dělá druhého nejproduktivnějšího hráče soutěže.

Věří ve start NHL

Ve druhé třetině přidali Středočeši čtvrtý gól díky trefě Davida Kuchejdy, jemuž asistoval David Růžička a počtvrté i Jágr. Za rozhodnutého stavu 5:2 měli Kladenští k dispozici přesilovku čtyř proti třem v délce 27 sekund a Jágr promarnil šanci zapsat se i mezi střelce, když sólem objel zlínskou branku a vystřelil do brankáře Jakuba Sedláčka. Zlínský gólman poté kotouč zalehl, aby zabránil případné dorážce.

"Nevěděl jsem, jak jsem to mohl nedat. Naštěstí to nebylo důležité, neboť jsme vedli 5:2. Kdybychom třeba prohrávali 2:3, tak by mě to mrzelo daleko víc," popsal Jágr pěkný hokejový moment.

V zámoří i nadále probíhají jednání o zahájení ročníku nejlepší hokejové soutěže světa. Je ale otázkou, kdy a jestli vůbec dojde ke shodě. "Bylo by super, kdyby se vedení ligy s asociací hráčů dohodlo a já si mohl zahrát v NHL možná poslední sezónu. Na druhou stranu, když se nedomluví, tak si to rád užiju i tady," snažil se Jágr myslet pozitivně.

Ve výhru ani nedoufal

Kladnu se v předchozích dvou zápasech příliš nedařilo. V Českých Budějovicích prohrálo 1:5 a poté doma podlehlo v hodně nepovedeném vystoupení Třinci 1:4. Obavy zkušeného hráče umocňovala i vzájemná bilance Zlína s Kladnem, která jednoznačně hovořila ve prospěch moravského celku.

"Abych byl upřímný, tak jsem optimista, ale v to, že tady vyhrajeme, jsem příliš nedoufal. Přál jsem si, abychom sem přijeli a začali hrát solidní hokej. Poslední dva zápasy proti Českým Budějovicím a proti Třinci byly katastrofální. Jsem rád, že nám to konečně vyšlo, i když nám to Zlín trochu usnadnil, neboť zápas se mu moc nepovedl," připustil Jágr.

A s jakým předsevzetím vstupuje legendární hráč do nového kalendářního roku 2013? "Hlavně být zdravý, hrát nejlepší hokej a aby všichni byli šťastní. Ne vždycky to vyjde, ale budeme dělat maximum, aby to fungovalo," prohlásil Jágr.

Reklama

Související témata: