Hlavní obsah

Kádr hokejistů Brna opustili bek Valábik a útočník Hořava

Útočník Miloslav Hořava a slovenský obránce Boris Valábik ukončili své působení v kádru hokejistů Komety Brno. Hořavovi skončilo hostování, Valábik byl z kádru finalisty loňského play-off extraligy vyřazen.

Foto: www.hc-kometa.cz

Hokejista Boris Valábik byl z kádru Komety vařazen.

Článek

Třicetiletý Hořava přišel do Brna na začátku sezóny a vždy po měsíci si svůj pobyt v Kometě prodlužoval, i s ohledem na velkou marodku. Nakonec stihl za Kometu odehrát 29 zápasů a připsal si 15 bodů za pět branek a deset finálních přihrávek.

"Milošovi moc děkujeme, že nám v období zraněných hráčů pomohl. Jeho přáním bylo zahraniční angažmá. Vzhledem k uzávěrce přestupního termínu by muselo být další prodloužení až do konce dubna," uvedl pro klubový web sportovní manažer Pavel Zubíček.

Končí rovněž Valábik, šestadvacetiletý hráč se zkušenostmi z NHL. Za 29 zápasů zaznamenal robustní zadák tři kanadské body (1+2), ale také 106 trestných minut.

"Do sestavy se vrací Jozef Kováčik a s týmem už trénuje i Milan Hruška. Boris by se teď nevešel do prvních šesti obránců a není typem hráče, který by měl být sedmým bekem. Proto byl vyřazen z kádru a v současné době jednáme o jeho výměně nebo ukončení angažmá. Mezitím se připravuje individuálně," přiblížil Zubíček.

Reklama

Související témata: