Hlavní obsah

Brněnský hokejový útočník Hořava se vrací do Kladna

Hokejový útočník Miloslav Hořava, který dosud působil v Kometě Brno, se vrací do Kladna. Třicetiletý hráč se dohodl s mateřským klubem na působení do konce příští sezóny. Dres Rytířů oblékal naposledy krátce na začátku minulé sezóny.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Miloslav Hořava se vrací do Kladna.

Článek

"Jsme domluvení a zbývá jen podepsat smlouvu," řekl sportovní sekretář Kladna Martin Vejvoda. Hořava v minulé sezóně sehrál za středočeský klub jen tři utkání a vstřelil jednu branku. Pak odešel do Ženevy, ale ve švýcarské lize nastoupil jen v šesti duelech.

Následně se vrátil do extraligy a hostoval z Kladna v Třinci a pak v Kometě Brno. V jejím dresu v této sezóně zaznamenal ve 29 zápasech 15 bodů za pět branek a 10 asistencí. "Miloše na Kladně všichni znají. Čekáme od něj dobré bruslení a pohyb. Je to nepříjemný hráč, který umí dát gól," doplnil Vejvoda.

Syn mistra světa z Prahy z roku 1985 Miloslava Hořavy staršího hrál za Kladno extraligu do konce sezóny 2004/05. Pak se vydal na zahraniční angažmá. Dva roky působil ve švédském MODO Hockey, kde nastupoval už v juniorském věku. Pak strávil rok v ruském Čerepovci a dvě sezóny v Kontinentální lize v Novokuzněcku. V roce 2010 se vrátil do extraligy v barvách Liberce.

"Kladno mi nabídlo dlouhodobou smlouvu, o kterou jsem stál. Už se mi nechtělo někde jezdit. Poslední tři roky jsem se zkoušel dostat do zahraničí a to se mi nepovedlo. A kam se vrátit jinam než domů? Doma to je nejlepší," řekl Hořava klubovému serveru po čtvrtečním prvním tréninku s mužstvem.

V nejbližší době se ale ještě do sestavy nezařadí. "Mrzí mě, že jsem zraněný a nebudu moci hned nastoupit. Ale není to nic vážného, maximálně do dvou týdnů bych měl být v pořádku," doplnil Hořava.

V extralize má Hořava na kontě celkem 250 utkání a 116 bodů za 62 gólů a 54 asistencí. V dresu české reprezentace nastoupil k 28 zápasům a vstřelil sedm branek.

Reklama

Související témata: