Hlavní obsah

Kladno se musí obejít bez Patery, útočník má ruku v sádře

Hokejisté Kladna se musejí v nejbližších extraligových zápasech obejít bez Pavla Patery. Zkušený útočník má zlomenou ruku, kterou bude mít dva týdny v sádře. Na vině je seknutí holí, které Patera inkasoval při utkání na ledě Chomutova 21. prosince.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Útočník Kladna Pavel Patera.

Článek

Novinka zaskočila trenéry, kteří pro dnešní souboj Rytířů s pražskou Slavií počítali s Paterovým návratem do sestavy. "Pavel byl však ještě na rentgenu a ten odhalil zlomeninu, takže dostal na dva týdny sádru," řekl asistent kouče Jiří Kopecký.

Jednačtyřicetiletý Patera odehrál v této sezoně 32 zápasů a připsal si díky osmi gólům a 16 nahrávkám 24 bodů, což ho řadí na čtvrtou příčku v týmové produktivitě hned za zámořské posily Jaromíra Jágra, Tomáše Plekance a Marka Židlického.

Právě další centr Plekanec je přitom rovněž zraněný a hrát nemůže ani Michal Dragoun. Na marodce jsou stále i útočníci Jakub Valský a Michal Lukáč. "Stav našich marodů se sice lepší, ale do zápasu se Slavií ještě nikdo z nich nenaskočí," uvedl Kopecký. Nově je klub navíc bez Jana Hlaváče, jenž na 14 dnů odletěl z rodinných důvodů do zámoří.

Reklama

Související témata: