Hlavní obsah

Hokejisty Chomutova bude místo Antonika trénovat Čelanský

Chomutov

Hokejisty extraligového Chomutova bude trénovat Jiří Čelanský, který na střídačce nahradí ve čtvrtek odvolaného Mikuláše Antonika. Dosavadního kouče prvoligové Kadaně, farmy aktuálně posledního týmu nejvyšší soutěže, čeká v extralize premiéra na pozici hlavního trenéra. V předešlých třech sezonách byl Čelanský asistentem Vladimíra Růžičky ve Slavii.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Čelanský (vpravo) bude trénovat Chomutov

Článek

"Ve hře byly v podstatě jen dvě varianty. Po pátečních jednáních došlo na jmenování Jiřího Čelanského do pozice hlavního trenéra. Pod jeho vedením bude mít tým jediný cíl a tím je setrvání v extralize i pro příští sezonu," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Chomutova Leo Gudas. Druhou možností bylo údajně angažování Jiřího Kalouse, jenž v minulých dnech skončil jako asistent trenéra na střídačce Lva Praha.

Čelanský prozatím povede extraligový tým společně se Zdeňkem Skořepou, se kterým spolupracoval v Kadani, a s koučem juniorů Jaroslavem Beckem, jenž bude jeho druhým asistentem.

Rodák z Havlíčkova Brodu byl kandidátem na nového kouče Chomutova již listopadu, kdy vedení týmu odvolalo z funkce Jiřího Doležala. Nakonec se ale Piráti rozhodli, že mužstvo převezme dosavadní asistent Antonik.

Do týmu přišli Divíšek, Káňa a Stehlík

Pod jeho vedením však nováček soutěže pokračoval v nepřesvědčivých výkonech a aktuálně je v tabulce poslední se ztrátou tří bodů za třináctý Liberec, který má navíc zápas k dobru. Od dvanáctých Karlových Varů ale Piráty už dělí deset bodů.

Vedle změny na střídačce udělali Severočeši i několik změn v kádru. Z Brna získali útočníka Tomáše Divíška, z Vítkovic Tomáše Káňu a ze Znojma obránce Jakuba Stehlíka.

Čtyřiatřicetiletý Čelanský působil v pražské Slavii od roku 2009 do loňského dubna. V polovině října se ujal prvoligové Kadaně a dovedli ji ze dna tabulky až na aktuální čtvrté místo za trojici favoritů Mladá Boleslav, Olomouc a Ústí nad Labem.

Po jeho odchodu převezme partnerský tým Chomutova od pondělí Doležal. Dnes v Berouně vedl tým ještě Skořepa.

Chomutov se stal v této sezoně již čtvrtým týmem, který hned dvakrát vyměnil hlavního trenéra. Stejný krok udělaly i Sparta, Pardubice a Liberec. Jednu změnu udělalo vedení Vítkovic a Karlových Varů.

Reklama

Související témata: